Τους προϋπολογισμούς τους, που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, αυξάνουν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως. Μάλιστα τα 2/3 των επιχειρήσεων σχεδιάζουν μεγαλύτερες επενδύσεις για την ψηφιακή τους θωράκιση το 2023.
Ήδη, το 69% των εταιρειών, διεθνώς, δηλώνει ότι ο σχετικός προϋπολογισμός είναι αυξημένος το 2022, με το 65% να σχεδιάζει μεγαλύτερες επενδύσεις το 2023. Η αύξηση αντικατοπτρίζει την εξέχουσα θέση των ζητημάτων κυβερνοασφάλειας στην ατζέντα ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις ιεραρχούν μια καταστροφική κυβερνοεπίθεση ως πιο επικίνδυνη και εν δυνάμει καταστροφική σε σχέση με την παγκόσμια ύφεση ή μια νέα υγειονομική κρίση. Ο προβληματισμός σχετικά με την κυβερνοασφάλεια εκτείνεται στα ανώτατα κλιμάκια των οργανισμών με τους περισσότερους Διευθύνοντες Συμβούλους να σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις δράσεις τους το επόμενο έτος.
Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πρόκειται να αναλάβει μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλίες, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του οργανισμού τους στον κυβερνοχώρο.
Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός οικονομικών διευθυντών προγραμματίζουν την υιοθέτηση λύσεων τεχνολογίας κυβερνοάμυνας (39%), την κατάρτιση στρατηγικής και τον συντονισμό με τα αντίστοιχα αρμόδια τμήματα (37%) και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του οργανισμού μέσα από προσλήψεις στελεχών, που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια (36%).
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της PwC “Global Digital Trust Insights”, 4 στους 5 οργανισμούς θεωρούν αναγκαία τη δημοσίευση με έναν ομοιόμορφο, τυποποιημένο κι αξιόπιστο τρόπο, των περιστατικών κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν. Το ποσοστό αυτό αυξάνει στο 34% για εταιρείες με έδρα τη Β. Αμερική, ενώ μόλις το 14% αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων την τελευταία τριετία.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr