Τεχνολογία & Επιστήμη

Οnline Εφαρμογές. Κι Όμως Σου Τρώνε Χρόνο!

Οι εφαρμογές είναι διασκεδαστικές και ωραίες, γι ‘αυτό και είναι τόσο δημοφιλείς. Και ενώ υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές που μας γλιτώνουν πολύ χρόνο, υπάρχουν και άλλες που κάνουν πολλά για να μειώσουν την παραγωγικότητά σου.

Αν μάλιστα νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα, δεν έχει νόημα να περνάς χρόνο σε πράγματα που έχουν ελάχιστη σημασία. Ακολουθούν ορισμένες εφαρμογές που πιθανώς βλάπτουν περισσότερο απ’ ό,τι βοηθούν:

Twitter

Σίγουρα δε χρειάζεται να ξέρεις πού είναι ο αγαπημένος σου διάσημος ανά πάσα στιγμή. Ούτε είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι (ενώ εργάζεσαι) ότι ο φίλος σου από το το γυμνάσιο μόλις έφυγε και πήγε να ψωνίσει ένα νέο ζευγάρι παπούτσια. Εστίασε στη δουλειά και στη ζωή σου καλύτερα.

Οποιοδήποτε είδος εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων

Οι εφαρμογές τύπου Messenger συχνά αποτελούν μια αφορμή για τους ανθρώπους για να διακόψουν αυτό που κάνουν στο όνομα της επικοινωνίας. Μπορείς να αδράξεις την ευκαιρία και να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα και, πριν καν το καταλάβεις, να περάσουν 30+ λεπτά. Μην συνδέεσαι σε αυτές εκτός αν έχεις τελειώσει την δουλειά σου.

Ειδοποιήσεις email

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά μπορεί επίσης να είναι και τεράστιο χάσιμο χρόνου. Έλεγξε το email σου το πρωί και το βράδυ. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το 99% του πληθυσμού είναι η ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε 5 λεπτά. Όσο κι αν προσπαθείς να αγνοήσεις στο τέλος θα υποκύψεις στην περιέργειά σου για να δεις τι συμβαίνει. Να θυμάσαι ότι πολλοί εξαιρετικά αποτελεσματικοί και επιτυχημένοι άνθρωποι ελέγχουν το email τους όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα. Οι περισσότεροι το ελέγχουν μόνο μία φορά την ημέρα. Μερικοί το ελέγχουν μόνο μερικές φορές την εβδομάδα. Έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν. Και εσύ το ίδιο αν μιμηθείς το παράδειγμά τους.

Blogs

Τα καλά blogs είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ενημερωτικά. Θέσε ένα χρονικό όριο ή περιόρισε τον εαυτό σου επιτρέποντάς του το σερφάρισμα σε έναν καθορισμένο αριθμό blogs.

Facebook

Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείς την επαφή, αλλά μοιάζει αρκετά με το Twitter: Το 99% των δημοσιεύσεων που εμφανίζονται είναι ανούσια. Η προβολή φωτογραφιών του ταξιδιού κάποιου στην Αφρική είναι ενδιαφέρουσα. Η δημοσίευση ότι ο φίλος σου κάθεται στο κατάστρωμα ενός πλοίου και πίνει μαργαρίτες έχει αμφισβητήσιμη αξία. Έχεις μια ζωή για να ζήσεις, έχεις αληθινά χρόνο για εικονικές πραγματικότητες;

Και σε αυτή την περίπτωση όρισε κάποια όρια και προσπάθησε να μείνεις μέσα σε αυτά. Εξέτασε επίσης τον περιορισμό του αριθμού των «φίλων» που έχεις. Κανείς δεν έχει 500 αληθινούς φίλους.

Σελίδες κοινωνικού bookmarking

Ιστοσελίδες όπως το Digg, το Reddit, το Quora και άλλοι ιστότοποι αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία για την εύρεση blogs, άρθρων και sites που μπορεί να σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σου. Απλά πρόσεξε πόσο χρόνο ξοδεύεις σε αυτά. Είναι εύκολο να τσεκάρεις 1.000 ενδιαφέρουσες τοποθεσίες κάθε μέρα. Είναι όμως, επίσης, πολύ εύκολο να χάσεις πολύ χρόνο σε όλα αυτά. Γι’ αυτό πρόσεχε.

Το μέτρο κάνει τη διαφορά

Οι online εφαρμογές μπορεί να είναι θαυμάσιες, αν χρησιμοποιούνται σοφά. Μην ξοδεύεις πολύ χρόνο σε ό,τι είναι ουσιαστικά επιπόλαιο. Η ζωή είναι σύντομη. Εστίασε σε αυτό που θέλεις να κάνεις κάθε μέρα και απόφυγε να αφήσεις τέτοιες εφαρμογές να σου κλέψουν τον χρόνο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να δράσεις και κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Πηγή: thriveglobal.gr