Τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα ασχοληθείς και που θα βρεις δουλειά μετά κυρίως από το πανεπιστήμιο, είναι σημαντικά και συνήθως απασχολούν αρκετούς. Κυρίως όταν βγαίνεις στον κόσμο της εργασίας, χωρίς όμως καμία προηγούμενη προϋπηρεσία, κάτι που μπορεί να είναι φυσικό, αλλά εμποδίζει να φανεί η δύναμη του βιογραφικού σου.
Εδώ λοιπόν θα παραθέσουμε 4 στοιχεία που μπορείς να τα βάλεις στο βιογραφικό σου :
#1 Στόχος: Κατέγραψε σε κάποιες προτάσεις τους στόχους σου και για ποιους λόγους θα ήθελες να εργαστείς στην εταιρία της επιλογής σου. Σημείωσε τις φιλοδοξίες σου, τι θες να πετύχεις και δείξε πόσο όρεξη έχεις για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που επιθυμείς.
#2 Εκπαίδευση: Αυτό που μετράει σε ένα βιογραφικό είναι το πτυχίο που έχεις στα χέρια σου. Μην το τοποθετείς κάτω στο βιογραφικό σου αλλά όσο γίνεται ψηλότερα. Επιπλέον, κατέγραψε και όσα σεμινάρια έχεις κάνει με τους τίτλους τους.
#3 Επαγγελματική Εμπειρία: Μπορεί να μην έχεις πάνω στο επάγγελμά σου, αλλά μπορεί στο παρελθόν να έχεις κάνει άλλες part-time δουλειές ή μπορεί να έχεις κάνει κάποια πρακτική ακόμα και στον κλάδο σου.
#4 Skills: Είναι ένας τομέας που ο κάθε εργοδότης δίνει μεγάλη προσοχή. Σε αυτό τον τομέα τοποθετείς τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχεις (τα λεγόμενα “hard” και “soft” skills) και πρόσεξε πολύ τις δεξιότητες που ζητά η εταιρία που έχεις επιλέξει.