Η τεχνολογία επανακαθορίζει και το μέλλον της ένδυσης

πηγή: sepe.gr

Αλλαγές και στο χώρο της μόδας φέρνει η τεχνολογία, με τα “έξυπνα” ενδύματα να αποτελούν, πλέον, μια προοπτική του όχι και πολύ μακρινού μέλλοντος. Μελέτη της ABI Research εκτιμά ότι, έως το 2021, θα κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά 18 εκατ. “έξυπνα” ενδύματα, τα οποία θα είναι σε θέση να αλληλοεπιδρούν τόσο με άλλες συσκευές, όπως τα smartphones, όσο και μεταξύ τους.

Τα “έξυπνα” ρούχα αρχίζουν να απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας – Έως το 2021 θα κυκλοφορούν 18 εκατ. “έξυπνα” ενδύματα

Ενδεικτικό της δυναμικής της “έξυπνης” ένδυσης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, έως το 2021 η αγορά των smart ρούχων θα αναπτύσσεται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 48%.

Οι αναλυτές της ABI Research υπογραμμίζουν ότι η “έξυπνη” ένδυση θα ξεφύγει το προσεχές διάστημα από τη “στενή” κατηγορία του fitness, για να καλύψει σταδιακά μία ευρεία γκάμα καταναλωτικών, αλλά και βιομηχανικών αναγκών.

Αν και τα λεγόμενα λειτουργικά ενδύματα, που συγκεντρώνουν, αποθηκεύουν ή μεταδίδουν ψηφιακές πληροφορίες, μακράν απέχουν από τη μαζική εμπορική παραγωγή ή από το να αποτελέσουν mainstream τάση, η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας κάθε άλλο παρά να αγνοήσει την ύπαρξη τους και τη δυναμική που δημιουργούν.

“Μέχρι σήμερα η “έξυπνη” ένδυση απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, στους επαγγελματίες του αθλητισμού. Ωστόσο, οι σχεδιαστές και κατασκευαστές του χώρου της ένδυσης, που βλέπουν πιο μακριά, εντοπίζουν και άλλες χρήσεις των “ευφυών” ρούχων, όπως η φροντίδα των ηλικιωμένων, η προστασία βιομηχανικών εργατών, η υγεία των μικρών παιδιών”, τονίζει στη σχετική ανάλυσή της η εταιρεία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr