Η καλή σχέση και η χημεία μεταξύ των συναδέλφων είναι το επιθυμητό για οποιαδήποτε δουλειά. Μέσω του χώρου εργασίας σας μπορείτε να αποκτήσετε πολύ καλούς φίλους. Ο επαγγελματισμός, ωστόσο, οφείλει να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο και πρέπει πάντοτε να διατηρούνται τα όρια.
Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πράγματα που δεν πρέπει να λέτε και να μοιράζεστε με τους συναδέλφους σας.
Ένα θετικό σχόλιο είναι πάντα καλοδεχούμενο, χωρίς όμως να περνάτε τα όρια και να το παρακάνετε με τα σχόλια σχετικά με τη φυσική κατάσταση ή την ενδυμασία των υπολοίπων.
Βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας και είναι λογικό να προκύπτουν συνεχώς θέματα που πρέπει να συζητήσετε άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα.
Μπορείτε να ζητήσετε κάτι ευγενικά από το συνάδελφό σας, χωρίς να δίνετε την εντύπωση ότι απαιτείτε οτιδήποτε από αυτόν.
Κάποιες φορές το ρήμα αυτό μας βγαίνει αυθόρμητα στη ροή του λόγου, αλλά συνήθως δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν είμαστε σίγουροι για αυτά που λέμε.
Αν ένας συνάδελφός σας πει ότι πρόκειται να κάνει μία μεγάλη ομιλία ή ότι πήρε προαγωγή, πείτε του συγχαρητήρια και μην προσπαθήσετε να υποβιβάσετε την προσπάθειά του.
Οτιδήποτε αφορά στην προσωπική σας ζωή πρέπει να μένει εκτός του χώρου εργασίας σας.
Όλοι σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να ζητήσουν από το συνάδελφό τους μία βοήθεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται συνεχώς.
Η αναζήτηση νέας δουλειάς είναι προσωπική υπόθεση και ίσως αυτός με τον οποίο το μοιραστείτε να το αναφέρει σε κάποιον ανώτερο.
Μία τέτοια ερώτηση εκτός από αντιεπαγγελματική είναι και αρκετά άβολη. Μπορεί να δημιουργήσει άσχημο κλίμα μεταξύ των υπαλλήλων και των προϊσταμένων.
Τα αρνητικά σχόλια για άλλους συναδέλφους είναι από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στο χώρο εργασίας σας.
Πηγή: Fortunegreece.com