- Πάνω από 600 παιδιά και νέοι συμμετείχαν φέτος στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the Go», που φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας
- Μαθητές και φοιτητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, η πράσινη μετάβαση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Το καινοτόμο πρόγραμμα «Energy on the Go» της Enel Green Power Hellas, το οποίο έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ολοκληρώθηκε για ακόμη μια εκπαιδευτική χρονιά με επιτυχία. Περίπου 600 παιδιά και νέοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή είχαν την ευκαιρία – τη σχολική χρονιά 2022-2023 – να συμμετέχουν και να γνωρίσουν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο της πράσινης ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα. Από το 2014 έως και φέτος, συνολικά περισσότεροι από 3.000 νέοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2022-2023, η ομάδα εθελοντών της Enel Green Power Hellas πραγματοποίησε επισκέψεις -κατόπιν σχετικών αιτημάτων- σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής, διαδικασίας καλύφθηκαν θέματα όπως η βιωσιμότητα, η κυκλική οικονομία, η ενεργειακή απόδοση και οι διαφορές μεταξύ ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών ενέργειας.
Παράλληλα, άλλα σχολεία από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή επέλεξαν να επισκεφθούν το αιολικό Πάρκο της Enel Green Power Hellas, “Μοναστήρι ΙΙ”, στη Θράκη. Με τη βοήθεια του εξιδεικευμένου προσωπικού της εταιρείας σε θέματα πράσινης μετάβασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία της ανεμογεννήτριας αλλά και να μάθουν πώς ο αέρας «μετατρέπεται» σε ενέργεια.
Η Εnel Green Power Ηellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα στο μέλλον των νέων. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εντάσσεται στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση.