- Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτός ο διαγωνισμός για μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας και της Ομογένειας
- Τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, διοργανώνεται webinar παρουσίασης του μαθητικού διαγωνισμού
- Η Citree, νικήτρια ομάδα του 2022, επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και συζήτησε με Έλληνες Ευρωβουλευτές
Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στον «3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη». Το Envolve Entrepreneurship (greece.envolveglobal.org), για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, υποστηρίζει τη μαθητική αειφόρο επιχειρηματικότητα και στηρίζει τις καινοτόμες ιδέες μαθητών/τριών από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια. Όλες οι ομάδες καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023. Ο διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να υποβάλουν στην ψηφιακή πλατφόρμα του διαγωνισμού την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και ερασιτεχνικό video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους/τις εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας bit.ly/EduContest23. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.
Παράλληλα, τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 στις 17:00 , θα διοργανωθεί διαδικτυακή παρουσίαση (webinar) του μαθητικού διαγωνισμού και επίλυσης αποριών σχετικά με την αίτηση συμμετοχής. To webinar διοργανώνεται από το Envolve Entrepreneurship και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται για συμμετοχή. Για τη συμμετοχή στο webinar είναι απαραίτητη η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: bit.ly/EduWebinar2023
Η Citree (4ο ΓΕΛ Ζωγράφου), νικήτρια ομάδα του μαθητικού διαγωνισμού του Envolve για το 2022, έκανε χρήση του επάθλου προσφοράς του ΔΕΔΔΗΕ και του Envolve Entrepreneurship και πραγματοποίησε στις αρχές Φεβρουαρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη τεσσάρων ημερών στις Βρυξέλλες. Σημαντική στιγμή του εκπαιδευτικού ταξιδιού ήταν η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την οποία οι μαθητές και οι συνοδοί τους περιηγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και συναντήθηκαν με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο και κ. Αλέξη Γεωργούλη. Συζήτησαν μαζί τους για την επιχειρηματική τους πρόταση για την κατασκευή ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά το αστικό τοπίο, λόγω του φουτουριστικού σχεδιασμού του που μοιάζει με πλατύφυλλο δένδρο. Τέλος, η ομάδα της Citree είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική της ιδέα και να ενημερωθεί για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα από μία συζήτηση με τον κ. Αντώνιο Σφακιωτάκη, Σύμβουλο Κλίματος και Περιβάλλοντος στην Αντιπροσωπεία της Φινλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές και οι συνοδοί τους επισκέφτηκαν σημαντικά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά μνημεία, καθώς και σημεία επιστημονικού ενδιαφέροντος της πόλης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, Sustainability Leader του Διαγωνισμού για το 2022.
Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρεια Κρήτης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.
Το MEdIES, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το Open Coffee Heraklion, το POS4work, το Women Do Business, οι Global Shapers, η ATRAKTOS, το EPLO, το Xanthi Tech Lab, το Youth Entrepreneurship Club, το Bizrupt, το Skywalker, το Startup Greece, το Uni.ties και το ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, στηρίζουν επικοινωνιακά το μαθητικό διαγωνισμό (Community Partners).
To Envolve Entrepreneurship ιδρύθηκε το 2012, από το Libra Group, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση της τεχνολογίας, της καινοτομίας και την υποστήριξη μελλοντικών ηγετών της επιχειρηματικότητας. Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο, αξιοποιώντας συνεργασίες που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα πόρων για την επιχειρηματικότητα. Από την ίδρυσή του, το Envolve έχει υποστηρίξει 37 νικητές του προγράμματος βράβευσης στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας 20 τομείς της οικονομίας. Αυτοί οι νικητές έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας και έχουν συνολική αποτίμηση που αγγίζει το 1 δις ευρώ.