Featured

OK!Thess: Οι 15 startups που ξεχώρισαν και εντάσσονται στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης

Με την επιλογή 15 startup ομάδων για τον 12ο κύκλο επιτάχυνσης ολοκληρώθηκε το online Bootcamp του OK!Thess. Οι ομάδες αυτές με καινοτόμες ιδέες στα πεδία του medtech, του τουρισμού, του agritech, της πληροφορικής και άλλων τομέων της τεχνολογίας, θα παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess και θα λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη και προώθηση του επιχειρηματικού τους project.

Το OK!Thess έχοντας ως βασικό στόχο να στηρίζει και να ενώνει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, πραγματοποίησε διαδικτυακά ένα ακόμη Bootcamp προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες startups και ιδέες αρχικού σταδίου για τον 12ο κύκλο επιτάχυνσης. Το Bootcamp ξεχώρισε για την ποιότητα και καινοτομία των ιδεών και των επιχειρηματικών προτάσεων αλλά και για την προσήλωση και την εξέλιξη των ομάδων που συμμετείχαν, τα μέλη των οποίων ήταν από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και από την Κύπρο μέχρι τον Καναδά και το Μεξικό.

Οι 27 ομάδες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Bootcamp εργάστηκαν εντατικά πάνω στις ιδέες τους, αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό τους μοντέλο στα διαδικτυακά εργαστήρια διάρκειας 25 ωρών μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και τους εκπαιδευτές του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ). Στη συνέχεια προχώρησαν στην τελική παρουσίαση (pitch) των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών τους στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους φορείς που στηρίζουν το OK!Thess: Δήμος Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Για τις 15 ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κατάφεραν να ενταχθούν στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess το ταξίδι για την ανάπτυξη της startup τους συνεχίζεται. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο θα παρακολουθήσουν ένα online εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια, masterclasses, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους επιχειρηματίες και παράλληλα θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης έχει υποστηρίξει 107 καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες και έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας από εταιρείες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους ως ομάδες του OK!Thess.

Οι ομάδες που εντάσσονται στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess με αλφαβητική σειρά είναι:

1. 3D Surgical Printing: Αναπτύσσει μοντέλα τρισδιάστατης εκτύπωσης για να βοηθήσει χειρουργούς στην προχειρουργική προσομοίωση μέσω υψηλής ακρίβειας μοντέλων.

2. Airbots Agritech: Αυτοματοποίηση αγροτικών εργασιών με τη βέλτιστη σύνθεση και συνεργαστική χρήση νέων τεχνολογιών για την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών της αγροτικής παραγωγής.

3. BlueMind: Προωθεί τη θεραπευτική πλευρά της κατάδυσης, κάνοντάς την διαθέσιμη σε όλους, ακόμα και σε ανθρώπους που φοβούνται το νερό. 4. Enforge: Εφαρμογή διαχείρισης της παραγωγής για βιοτεχνίες που δίνει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλου όγκου εξατομικευμένων προϊόντων γρήγορα και σε χαμηλό κόστος.

5. Fitracoon: Πλατφόρμα στην οποία χρήστες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να βρίσκουν γυμναστές για ένα ζωντανό online πρόγραμμα γυμναστικής, από την ασφάλεια του σπιτιού τους. 6. KuKoo: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ακρόασης ελληνικών audiobook, online και offline, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ακούει audiobook οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

7. Live Virtual Tours: Εικονικές ξεναγήσεις και εμπειρίες σε πραγματικό χρόνο μετάδοσης για την ενίσχυση της διαδραστικότητας στις οποίες ο χρήστης έχει τη δυνατότητα online συμμετοχής.

8. Mamamam: Παρέχει υγιεινά παιδικά γεύματα, βοηθώντας τις μαμάδες να εξοικονομήσουν καθημερινά χρόνο και κόπο.

9. Meditωρα: Εφαρμογή με ηχογραφημενες συνεδρίες διαλογισμού στην ελληνική γλώσσα για το γενικό πληθυσμό αλλά και για επιμέρους ομάδες π.χ. εγκύους, ασθενείς με χρόνιο πόνο, καρκινοπαθείς, μαθητές κ.α. 10. Mobase: Αξιοποιεί μοριακούς δείκτες για να δώσει ταυτότητα σε φυτικά και ζωικά είδη διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής σε φυτικά και ζωικά είδη.

11. Morphe: Αναπτύσσει λογισμικό ελέγχου της τρισδιάστατης εκτύπωσης για εφαρμογές που απαιτούν υψηλό επίπεδο ακρίβειας.

12. Piney: Υπηρεσία ψηφιακού word-of-mouth marketing για τοπικές επιχειρήσεις που συνδέει τις επιχειρήσεις και τις εκάστοτε προσφορές τους με χρήστες του Instagram στην περιοχή μέσω μιας mobile εφαρμογής. 13. Prototypingames: Εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά επιτραπέζια παιχνίδια για άτομα με περιορισμένη όραση, αχρωματοψία και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Σε κάθε παιχνίδι οι παίκτες μαθαίνουν κάτι καινούριο.

14. skgcode: Πρόγραμμα εκπαίδευσης για entry-level αποφοίτους σχολών Πληροφορικής με σκοπό να τους εφοδιάσει με τα κατάλληλα soft skills για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας. 15. Spiti Experts: Portal ολιστικών υπηρεσιών για το σπίτι, που προσφέρει στους χρήστες έμπνευση, προϊόντα και σύνδεση με αξιόπιστους επαγγελματίες.