Το Μάρκετινγκ Σήμερα: Νέες Στρατηγικές για Αύξηση Τζίρου

    Από: Startup Team
To_marketing_shmera_sarantaenas

To Σάββατο 14/9/2024 ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio του Talk Radio 989 by Alpha την καθηγήτρια επικοινωνίας Ζωζέτα Μηλιοπούλου συζήτησαν για τον ρόλο του μάρκετινγκ στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και πώς μπορεί αυτό να γίνει το “κλειδί” για την ανάπτυξη και επιτυχία.

Σε μια εποχή όπου ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος και οι καταναλωτές πιο απαιτητικοί από ποτέ, το μάρκετινγκ δεν αποτελεί απλώς μια δραστηριότητα που πρέπει να εφαρμόζει κάθε επιχείρηση. Αντίθετα, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται η επιτυχία της. Μια επιχείρηση μπορεί να διαθέτει το καλύτερο προϊόν ή την πιο καινοτόμα υπηρεσία, αλλά αν δεν καταφέρει να φτάσει και να κερδίσει τον πελάτη, δεν θα επιβιώσει, πόσο μάλλον θα αναπτυχθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκε τι ακριβώς είναι το μάρκετινγκ και ποια είναι η βαθύτερη σημασία του για τις επιχειρήσεις, καθώς και γιατί είναι τόσο κρίσιμο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εξετάστηκαν οι αλλαγές στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσον αφορά το μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια, και πώς αυτές οι αλλαγές έχουν επηρεάσει τις στρατηγικές τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ουσιαστικό ρόλο του μάρκετινγκ στην ανάπτυξη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και στα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει για να δημιουργήσει μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ. Επιπλέον, συζητήθηκε πώς μια μικρομεσαία επιχείρηση με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορεί να ανταγωνιστεί μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς και οι συχνές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα. Τέλος, υπογραμμίστηκε η σημασία των ψηφιακών καναλιών, όπως τα social media, το SEO και το email marketing, στις στρατηγικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η αξία του branding για την ταυτότητά τους και τρόποι για την ανάπτυξή του.

Κάθε εβδομάδα, ο Θέμης Σαρανταένας, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλεσμένων από την αγορά, θα αποκαλύπτει τεχνικές και βέλτιστες πρακτικές που οι επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα. Με απλή και προσιτή γλώσσα, θα παρέχονται ρεαλιστικά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές. Στόχος της εκπομπής είναι να γίνει ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον σύγχρονο ανταγωνισμό.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Σάββατο 18.00-19.00 από το Talk Radio 98,9FM by Alpha.

 Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 1) «Το Μάρκετινγκ Σήμερα: Νέες Στρατηγικές για Αύξηση Τζίρου» μπορείτε να την ακούσετε εδώ:  marketingconsultant.gr/to-marketingk-simera-nees-stratigikes-gia-afksisi-tzirou-talk-radio-989/

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκπομπής που θα επικοινωνούν την εκπομπή On Demand στο επιχειρηματικό κοινό είναι τα: