Επικαιρότητα

Το e-shop.gr στηρίζει την ερευνητική ομάδα φοιτητών Hermes

Μια ακόμα ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ελλάδας και συγκεκριμένα αυτή την φορά το e-shop.gr θέλησε να στηρίξει την ομάδα Hermes, την μεγαλύτερη ερευνητική ομάδα φοιτητών στη ρομποτική για ιατρικές εφαρμογές στην Ελλάδα.

Η ομάδα Hermes ασχολείται με την κατασκευή ρομποτικού εξωσκελετού για τον διαγωνισμό CYBATHLON 2024 και υπάγεται στο  τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο ρομποτικός εξωσκελετός που κατασκευάζει αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα (παραπληγία), διαθέτει εργονομικό και λειτουργικό σχεδιασμό με σκοπό την υλοποίηση των καθημερινών αναγκών και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των χρηστών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, το e-shop.gr προσέφερε δωρεάν τεχνολογικό εξοπλισμό θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα το σπουδαίο έργο των φοιτητών και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας ,κ. Νικόλαο Μπέλα, ενώ η φοιτητική ομάδα Hermes έκανε μια εκτενή παρουσίαση για τον σκοπό και την σημασία  του εξοπλισμού στις ζωές πολλών συνανθρώπων μας.