Επικαιρότητα

Το Citi Foundation επιλέγει την PRAKSIS για την υλοποίηση καινοτόμου προγράμματος ενδυνάμωσης αστέγων μέσω του Αγρο-Διατροφικού κλάδου

Το καινοτόμο ελληνικό πρόγραμμα για την επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες έλλειψης στέγης , που υπέβαλε η PRAKSIS, επέλεξε να χρηματοδοτήσει το Citi Foundation, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Global Innovation Challenge to Advance Solutions to Homelessness.” Η PRAKSIS θα συνεργαστεί με τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εν μέσω έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, το πρόγραμμα “CULTIVATING HOPE – HARVESTING CHANGE PROJECT CH-HC” επιλέχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί με 500.000 δολ, με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση των ατόμων που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες αστεγίας, μέσω της δραστηριοποίησής τους στον αγροδιατροφικό και τον τουριστικό κλάδο.

Το πρόγραμμα είναι ένα από τα 50 ανά τον κόσμο που θα στηρίξει το Citi Foundation μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επενδύοντας συνολικά 25 εκατ δολ σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την στήριξη λύσεων αναφορικά με την αστεγία «Από τις αρχές του 2023, όταν εγκαινιάστηκε το Global Innovation Challenge, βλέπουμε ότι οι λύσεις που
βασίζονται στην κοινωνία των πολιτών επιτυγχάνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο πεδίο» δήλωσε η Brandee McHale, Πρόεδρος του Citi Foundation και επικεφαλής του Citi Community Investing & Development και συμπλήρωσε: «Χαρακτηρίζουμε αυτή την χρηματοδότηση «καταλυτική» γιατί μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στις κοινότητες. Κάθε οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών θα επιφέρει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων που βιώνουν σήμερα κρίση, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πιλότους και μοντέλα που θα μπορούν να αναπαραχθούν από άλλες κοινωνίες στον κόσμο μελλοντικά».

“Είμαι πολύ χαρούμενος που στους ωφελούμενους της πρωτοβουλίας Global Innovation Challenge του Citi Foundation εντάσσεται η PRAKSIS και η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει και μειώσει την έλλειψη στέγης στην Ελλάδα» δήλωσε ο Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer & Banking Head Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. «Με τις δωρεές του, το Citi Foundation θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, την απόκτηση ενός πραγματικού και ασφαλούς σπιτιού, προς όφελος των πιο ευάλωτων ομάδων
της κοινωνίας μας».

Το “CULTIVATING HOPE – HARVESTING CHANGE PROJECT CH-HC” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που απευθύνεται στις σκληρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα που βιώνουν συνθήκες έλλειψης στέγης, παρέχοντας ανάπτυξη δεξιοτήτων, εξατομικευμένη στήριξη και πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης, στο πλαίσιο του ευρύτερου αγροδιατροφικού κλάδου, του τουρισμού αλλά και της επιχειρηματικότητας.
Αποστολή της PRAKSIS είναι η εξάλειψη κάθε είδους κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού και η υποστήριξη ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ευάλωτων ομάδων. Η PRAKSIS εργάζεται για την εξάλειψη της έλλειψης στέγης, παρέχοντας ολιστικές υπηρεσίες στους αστέγους και με δράσεις ευαισθητοποίησης για την πολυπλοκότητα και την πολυπαραγοντική φύση του προβλήματος.

Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον
Αγροδιατροφικό κλάδο στην Ελλάδα, έχοντας ενισχύσει περισσότερους από 30.000 αγρότες, εφαρμόζει περισσότερα από 130 προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και επιχειρηματικότητας και έχοντας στηρίξει περισσότερες από 135 ΜΜΕ και 600 επαγγελματίες εκπαιδευτές. Οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία τολμηρή προσπάθεια να σπάσει ο φαύλος κύκλος της αστεγίας για τουλάχιστον 300 άτομα, τα οποία θα εκπαιδευτούν, θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον ευρύτερο αγροδιατροφικό κλάδο, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2025, για μία περίοδο 2 ετών και θα παίξει σημαντικό ρόλο στηρίζοντας ανθρώπους να ανακτήσουν την σταθερότητα στη ζωή τους, παρέχοντάς τους πρακτική εκπαίδευση και στηρίζοντας την απασχολησιμότητά τους.

Λίγα Λόγια για το Citi Foundation Το Citi Foundation εργάζεται για την προώθηση της οικονομικής προόδου και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε κοινωνίες χαμηλού εισοδήματος σε όλο τον κόσμο. Επενδύει σε προσπάθειες που ενισχύουν τη χρηματοοικονομική ένταξη, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους και προσεγγίζουν διαφορετικά την οικοδόμηση οικονομικά ζωντανών κοινοτήτων. Το Citi Foundation υιοθετεί την προσέγγιση “More than Philanthropy” η οποία αξιοποιεί την τεράστια τεχνογνωσία της Citi και των ανθρώπων της για να εκπληρώσει την αποστολή του και να προωθήσει την ηγεσία της σκέψης και την καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.citifoundation.com.

Τον Ιανουάριο του 2024, το Ίδρυμα Citi ανακοίνωσε το Global Innovation Challenge καλώντας για υποβολή προτάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους λίστας των δωρεοδόχων, επισκεφθείτε το citifoundation.com/challenge και παρακολουθήστε τον αντίκτυπο που έχουν αυτοί οι οργανισμοί στο #InnovationChallenge στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης