Επικαιρότητα

Taylor Swift. Entertainer… and entrepreneur

Μαθήματα επιχειρείν από τη megastar των ημερών μας.

Στη χώρα μας, οι γνώσεις του μέσου επιχειρηματία για την Taylor Swift εξαρτώνται συνήθως από τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών του. Κόρες και γιοι σε εφηβεία και προεφηβεία σημαίνει ότι το οικογενειακό SUV φιλοξενεί μόνιμα playlists με τραγούδια όπως το Shake It Off (3,5 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube) ή το Look What You Made Me Do (μόλις 1,5 δισεκατομμύριο αυτό).

Ανεξαρτήτως όμως από τον αριθμό των τραγουδιών της Taylor Swift που γνωρίζετε, υπάρχει μία άλλη πλευρά της καλλιτέχνιδας που είναι καλό να μάθετε: Εκτός από megastar και mega entertainer, η Taylor Swift είναι και mega entrepreneur. Δείτε περισσότερα στο άρθρο μου που ακολουθεί.

Who is who
Για… όσους δεν έχουν γιούς & θυγατέρες: Η Taylor Swift, γεννημένη στις 13 Δεκεμβρίου 1989, (Τοξότης) ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα στα 17 της χρόνια, κυκλοφορώντας το πρώτο της country άλμπουμ με τον όχι πολύ ευφάνταστο τίτλο “Taylor Swift” το 2006. Γρήγορα, άφησε την country μουσική πίσω της και μεταπήδησε στην ποπ, μια απόφαση που δεν μετάνιωσε ποτέ, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει πάνω 200 εκατομμύρια δίσκους, έχοντας κερδίσει πλέον παγκόσμια αναγνώριση.

Μαθήματα επιχειρείν
Εκτός από αδιαπραγμάτευτο ταλέντο στη σκηνή, η Taylor παραδίδει μαθήματα και στο επιχειρείν. Δείτε κάποια από αυτά στη συνέχεια.

Brand image
Έχω πει και έχω γράψει αμέτρητες λέξεις για την αξία του brand image και πώς η δημιουργία αναγνωρίσιμης εικόνας για μία μάρκα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η Taylor Swift είναι ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα. Από τις γάτες της μέχρι το signature κόκκινο κραγιόν της, ξέρεις με μία μόνο ματιά, ότι αυτό που βλέπεις είναι το αποκλειστικά δικό της brand.

Ανεξαρτήτως του αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το χρώμα του κραγιόν, οφείλετε να σκύψετε πάνω από το δικό σας brand image και να δείτε πόσο διαφοροποιείται ή πόσο υστερεί έναντι του ανταγωνισμού.

Δείτε εδώ την συνέχεια του άρθρου