Startups

Στην ελληνική startup Incelligent επενδύει η Intrasoft International

Στη νεοφυή επιχείρηση Incelligent δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η εταιρεία Intrasoft International, επενδύοντας στην ελληνική startup και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της. H Incelligent αναδύθηκε στο οικοσύστημα των startups το 2014, πλέον απασχολεί 10 εργαζoμένους και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έλαβε συνολική χρηματοδότηση γύρω στις 400.000 ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο Openfund. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο όπου δραστηριοποιείται, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους δύο αναδυόμενους κλάδους της τεχνολογίας, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη. «Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει αναπτύξει λύσεις και έχει αποκτήσει τεχνογνωσία και εμπειρία γύρω από τη μηχανική μάθηση/ τεχνητή νοημοσύνη και τις τεχνολογίες προηγμένης αναλυτικής σε μεγάλα δεδομένα», εξηγεί ο ιδρυτής και CEO της Incelligent, δρ Κώστας Τσαγκάρης. Προσθέτει, δε, ότι «μέσα από αυτή τη συνεργασία – επένδυση, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την τεχνογνωσία ώστε να αναπτύξουμε νέα καινοτόμα προϊόντα από κοινού με την Intrasoft αλλά και να ενισχύσουμε τα υπάρχοντα προϊόντα της στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όπως σε τράπεζες, τελωνεία, φορολογία, ασφάλιση και τηλεπικοινωνίες». Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Τσαγκάρης, η επένδυση της Intrasoft στην Incelligent έγινε μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσης της τελευταίας, αλλά και της υπογραφής συμβολαίου για την αποκλειστική ανάπτυξη των παραπάνω προϊόντων και των σχετικών έργων.

Aπό την άλλη, το όφελος για τη startup θα είναι πολλαπλό δεδομένου ότι θα πολλαπλασιαστούν τα κανάλια πώλησής της, ενώ παράλληλα θα αποκτήσει περισσότερους πελάτες λόγω της εισόδου της σε αγορές στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται η Intrasoft. Aς σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της Intrasoft σε διεθνές επίπεδο εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

Κάνοντας μια γρήγορη ανασκόπηση στους βασικούς σταθμούς της εταιρείας, ο κ. Τσαγκάρης αναφέρθηκε και στη στροφή που έκανε η Incelligent ως προς τη χρήση της τεχνολογίας της σε άλλες αγορές/τομείς, εκτός του χώρου των τηλεπικοινωνιών και των παρόχων δικτύων. «Είχαμε ξεκινήσει ήδη ως πλατφόρμα έξυπνης διαχείρισης ασύρματων δικτύων μέσω της χρήσης αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Η στροφή που κάναμε αφορά τους τομείς της αγοράς που αξιοποιούν την τεχνολογία μας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «είχαμε ήδη ξεκινήσει κάποια πιλοτικά σε άλλους χώρους όπως σε τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ενθαρρυντικά». Κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι επαφές της εταιρείας με την Intrasoft. «Με βάση αυτό το πιλοτικό άρχισαν και οι συζητήσεις μας με την Intrasoft, αλλά και με άλλες εταιρείες». Σημειώνεται ότι η Incelligent έχει συνεργαστεί με μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιακών δικτύων και τράπεζες στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Αφρική, ενώ σκοπεύει να εισέλθει και σε αναπτυσσόμενες αγορές εκτός Ελλάδας, «κάτι που θα θα επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας μας με την Intrasoft».

Πηγή: Καθημερινή