Startups

Η FinTech Open δημιουργεί πιστωτική κάρτα ειδικά για Startups

Η Fintech startup Open, η οποία προσφέρει μια τραπεζική υπηρεσία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups σε συνεργασία με τράπεζες, ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας με την Visa, για την ενίσχυση της τραπεζικής τους πρότασης προς τις μικρές επιχειρήσεις και startups.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Open να λανσάρει μια «σουίτα» καινοτόμων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχειρηματικής πιστωτικής κάρτας για SMEs και για «πύλης» πληρωμών σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η επιχειρηματική κάρτα της Open θα είναι η πρώτη κάρτα ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει τις startups να αξιολογούνται βάσει χρηματοδότησης και όχι πιστωτικού ιστορικού.  Η κάρτα θα «έρχεται» με μια σειρά εργαλείων διαχείρισης δαπανών που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα έξοδα και τις πληρωμές τους και θέσουν συγκεκριμένα όρια. Στα εργαλεία αυτά θα είναι ενσωματωμένο και το WhatsApp το οποίο θα βοηθά στην αρχειοθέτηση των δαπανών.

Στο πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης το οποίο θα επιτρέπει σε startups να κερδίσουν πόντους από τα έξοδα τους, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες συνδρομές λογισμικών, cloud hosting και εκπτώσεις σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας.

Εκτός από την επαγγελματική κάρτα, η συνεργασία με τη Visa θα επιτρέψει στην Open να ενισχύσει την ανοικτή τραπεζική σουίτα API της που ονομάζεται Layer μέσω νέων λειτουργιών, όπως οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο και οι επιστροφές χρημάτων.

Σχολιάζοντας αυτή την συνεργασία, ο Anish Achuthan, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Open, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Visa στο ταξίδι μας για να κάνουμε την επιχειρηματική τραπεζική απλή και εύκολη για εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις στην Ινδία. Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Open να αξιοποιήσει την ηγετική θέση και την εμπειρία που έχει η Visa στον χώρο πληρωμών και να συν-δημιουργήσει νέες λύσεις για την πίστωση, τη διαχείριση των εξόδων και την επεξεργασία πληρωμών για τις μικρές επιχειρήσεις.

Πηγή: Startupper.gr