Startups

Chivas Venture: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός που μοιράζει $1 εκατ. σε social start-ups

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καλεί για 4η συνεχή χρονιά τους Έλληνες επιχειρηματίες που συνδυάζουν την επιχειρηματικότητα με το κοινό καλό να διεκδικήσουν μέρος χρηματοδότησης $1 εκατ. για την επιχείρησή τους, κάνοντας την αίτησή τους στο chivas.com έως τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από το 2016, έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό 3 Έλληνες κοινωνικοί επιχειρηματίες που ξεχώρισαν ανάμεσα από 125 συμμετοχές, με τις επιχειρήσεις τους να είναι εμπορικές και παράλληλα να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Πέραν της χρηματοδότησης για την επιχείρησή τους, επωφελήθηκαν από business coaching, παγκόσμια αναγνώριση και δημοσιότητα, όπως επίσης και δικτύωση στο παγκόσμιο οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Η κα Ζωή Κούρνια, συν-ιδρύτρια της Ingredio, της εταιρίας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον περασμένο Μάιο στο Άμστερνταμ, δήλωσε για την εμπειρία της στον διαγωνισμό: «Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Chivas Venture αποκομίσαμε αναγνωρισιμότητα, mentoring, σημαντικές επαφές, κι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό χρηματοδότησης που αποτελεί μια καλή βάση για να αναπτύξουμε περαιτέρω την εφαρμογή μας. Πάνω απ’ όλα όμως, κερδίσαμε την ενθάρρυνση ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το εμπορικό κέρδος με το να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο στην πράξη.»

Πώς μπορεί να συμμετέχει μια επιχείρηση στο διαγωνισμό Chivas Venture;

Συμπληρώνοντας την αίτησή της online στο chivas.com, εφόσον πληροί τα παρακάτω απαραίτητα κριτήρια:
– Να είναι εμπορική επιχείρηση που να έχει όμως ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία ή/και το περιβάλλον
– Να έχει ετήσιο τζίρο μικρότερο από €1,5 εκατ.
– Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος

Το Chivas Venture χρηματοδοτεί κάθε χρόνο με $1 εκατ. επιχειρήσεις που συνδυάζουν με επιτυχία την επιχειρηματικότητα με το κοινό καλό. Μέσω του Chivas Venture, το Chivas αποδεικνύει ότι είναι καλύτερο να συνδυάζεις πολλά. Τόσο στο σκωτσέζικο whisky όσο και στη ζωή και την επιχειρηματικότητα. Πιστεύοντας ότι αξιοποιώντας την επιτυχία μπορείς να συμβάλεις θετικά στις ζωές των γύρω σου, το Chivas Venture έχει μοιράσει ως τώρα $5εκ σε περισσότερες από 120 social startups που διακρίθηκαν παγκοσμίως, κι έχει βελτιώσει τις ζωές περισσότερων από 2 εκατομμύρια ανθρώπων σε 50 χώρες.

Λίγο πριν τον παγκόσμιο τελικό, οι νικητές από κάθε χώρα θα λάβουν μέρος σε ανοιχτή για το κοινό ηλεκτρονική ψηφοφορία για να διεκδικήσουν μερίδιο από τα πρώτα $100.000 της χρηματοδότησης. Στη συνέχεια, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους, στον παγκόσμιο τελικό για να μοιραστούν το υπόλοιπο ποσό χρηματοδότησης ως το $1 εκ.

Ο διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών δεσμεύσεων του Ομίλου Pernod Ricard να ολοκληρώσει ως το 2030 το πρόγραμμα Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδιώξεων που υπηρετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι τέσσερις άξονες του προγράμματος αυτού αφορούν στην Υπεύθυνη Καλλιέργεια, την Εκτίμηση προς τους Ανθρώπους, την Κυκλική Οικονομία και φυσικά την Υπεύθυνη Κατανάλωση.

Αν πιστεύεις ότι έχεις μια επιχείρηση που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μάθε όλες τις σχετικές πληροφορίες για το Chivas Venture και κάνε την αίτησή σου στο chivas.com

Συνεργαζόμενοι φορείς: Impact Hub, Ashoka, Envolve, Oesyne, The Cube, The People’s Trust

TO CHIVAS VENTURE ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Στοιχεία διαγωνισμού ως σήμερα
5 χρόνια επιβράβευσης και ανάδειξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως
10.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο
125 από αυτές ήταν Ελληνικές
120 νικητές από όλο τον κόσμο
5 εκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης, χωρίς δεσμεύσεις
2 εκατομμύρια ζωές βελτιώθηκαν
Σε 50 χώρες
Σε 6 ηπείρους

Αντίκτυπος του διαγωνισμού στον πλανήτη ως σήμερα

34.000.000 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού εξασφαλίστηκαν από τη δράση των 120 νικητών
1.393.148 μερίδες φαγητού δεν πήγαν χαμένες
1.300 τόνοι απορριμμάτων ανακυκλώθηκαν
15.000 άνθρωποι με κινητικά προβλήματα κολύμπησαν για πρώτη φορά
90.000 άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες
75.000 ημέρες εκπαίδευσης εξασφαλίστηκαν σε γυναίκες και κορίτσια
23.000 νοικοκυριά απέκτησαν καθαρή πηγή ενέργειας για το μαγείρεμα της τροφής τους
70.000 εκτάρια γης βελτίωσαν τις συνθήκες γονιμοποίησής για τις μέλισσες

Πηγή: euro2day.gr