Επικαιρότητα

Στα IDEA 2024, η LG διακρίνεται: Δύο χρυσά βραβεία τιμούν τον καινοτόμο και ολοκληρωμενο σχεδιασμό

Η εταιρεία κερδίζει 23 βραβεία σχεδιαστικής αριστείας εκ των οποίων δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα.

Η LG Electronics (LG) επιβεβαίωσε τη φήμη της για την αριστεία στο σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας 23 βραβεία στα φετινά International Design Excellence Awards (IDEA). Μεταξύ των διακρίσεων περιλαμβάνονται δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα βραβεία, που έμπρακτα αναγνωρίζουν την ηγετική θέση της LG στη καινοτομία του design.

Τα φετινά βραβεία αναδεικνύουν την αφοσίωση της LG στον σχεδιασμό που δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική αξία και τη βιωσιμότητα, παράλληλα με την αισθητική ελκυστικότητα. Το «LG Comfort Kit», ένας από τους αποδέκτες των χρυσών βραβείων, αποτελεί παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Αυτό το σετ αξεσουάρ απευθύνεται σε όλους τους χρήστες και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την προσβασιμότητα των συσκευών της LG, καθιστώντας τις πιο εύχρηστες για άτομα όλων των ηλικιών, φύλων και ικανοτήτων.

Αναλυτικά, το Comfort Kit περιλαμβάνει επτά προσεκτικά σχεδιασμένα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου του «Easy Handle», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες με περιορισμένη δύναμη ή επιδεξιότητα να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα τις πόρτες των συσκευών περνώντας το χέρι τους μέσα από αυτό. Το «Easy Ball» επιτρέπει τον χειρισμό των επιλογών της συσκευής με την παλάμη του χεριού, ενώ το «Easy Hanger» απλοποιεί τη διαδικασία ανάρτησης των ρούχων σε κινούμενες κρεμάστρες στο εσωτερικό του Styler της LG, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Αυτά τα αξεσουάρ ενσωματώνονται άψογα με τα υπάρχοντα προϊόντα LG, συνδέονται και αποσπώνται εύκολα και διαθέτουν στρογγυλεμένες άκρες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, τα Easy Handle, Easy Ball και Easy Hanger είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της LG για βιωσιμότητα και κυκλική οικονομία.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στο «LG gram Fold»[1], έναν πτυσσόμενο φορητό υπολογιστή που συνδυάζει τον εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό και την εμπειρία μεγάλης οθόνης της σειράς LG gram με την προσαρμοστικότητα μιας πτυσσόμενης οθόνης.

Για παράδειγμα, όταν διπλώνεται σαν βιβλίο, η οθόνη προσαρμόζει αυτόματα την αναλογία διαστάσεων και τον προσανατολισμό της. Οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν με ένα στιλό αφής, να χωρίσουν την οθόνη για πολλαπλές εργασίες ή να ενεργοποιήσουν ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην κάτω οθόνη. Εναλλακτικά, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως παραδοσιακός φορητός υπολογιστής με ασύρματο πληκτρολόγιο. Το ματ γυάλινο φινίρισμα προσθέτει μια premium πινελιά, ενώ η κατασκευή από κράμα μαγνησίου εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και φορητότητα, με βάρος μόλις 1.250 γραμμάρια.

Η επιτυχία της LG στην έκθεση IDEA 2024 εκτείνεται πέρα από αυτά τα χρυσά βραβεία. Ο φορητός βιντεοπροβολέας LG CineBeam Q απέσπασε ασημένιο βραβείο και ξεχώρισε με τον συμπαγή σχεδιασμό του και την περιστρεφόμενη κατά 360 μοίρες λαβή του. Χάλκινα βραβεία απέσπασαν η αντλία θερμότητας LG Therma V™ R290 Monobloc, ο αφυγραντήρας LG με διπλό συμπιεστή inverter και η LG CLOi ServeBot, γνωστή ως «LG CLOi UX 2.0» για την έξυπνη εμπειρία χρήσης.

Το «LG CLOi UX 2.0» διαθέτει μια προσαρμοστική οθόνη που ρυθμίζει το μέγεθος της γραμματοσειράς ανάλογα με την απόσταση του χρήστη από την οθόνη, ενώ η κατάσταση λειτουργίας του γίνεται σαφής στον χρήστη με τη χρήση διαισθητικών χρωμάτων και κινήσεων. Νωρίτερα φέτος, το LG CLOi ServeBot έλαβε επίσης κορυφαίες διακρίσεις στα βραβεία Red Dot Design Award και Ergonomics Design Award, εδραιώνοντας περαιτέρω την ηγετική του θέση στο σχεδιασμό.

Μαζί με αυτές τις σημαντικές διακρίσεις, η LG έλαβε άλλα 17 βραβεία για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως οθόνες, κλιματιστικά, πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια, αφυγραντήρες, ηχεία, οθόνες micro LED signage και λογισμικό όπως webOS UX, LG ThinQ UX και Sound UX.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο design που δεν είναι μόνο εξαιρετικά εκλεπτυσμένο αλλά και καινοτόμο και βιώσιμο, σύμφωνα με τον εξελισσόμενο τρόπο ζωής των πελατών», δήλωσε ο Hwang Sung-gul, επικεφαλής του Design Management Center της LG Electronics.