«Pale Blue Dot» το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοινώνει το 22ο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας 22 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Από: Startup Team
Pale Blue Dot

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει στο 22ο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει στις 22 Οκτωβρίου 2024, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν επιδραστικό διάλογο για το μέλλον της βιωσιμότητας, με τίτλο «Pale Blue Dot».

Το συνέδριο Pale Blue Dot βασίζεται στη μακρά παράδοση των συνεδρίων βιωσιμότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που επικεντρώνεται σε θέματα προτεραιότητας για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας και του είδους μας. Έμπνευση για αυτό το συνέδριο είναι η μακρινή προοπτική της Γης όπως φαίνεται από το διάστημα, όπου εμφανίζεται ως ένα αχνό γαλάζιο σημείο φωτός, προτρέποντάς μας να εστιάσουμε στα πιο ουσιαστικά ζητήματα για τη ζωή και την ευημερία στον πλανήτη και να αναδείξουμε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτές τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα λάβουν μέρος σε συναρπαστικές και οραματικές συζητήσεις καθώς, το Pale Blue Dot συνέδριο θα αντιμετωπίσει πρακτικές και τοπικής κλίμακας λύσεις που διασυνδέουν την επιχειρηματική λογική με μερικές από τις πιο κρίσιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές προκλήσεις της εποχής μας:

  • Δέσμευση άνθρακα – Το ζητούμενο εδώ είναι η μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με φυσικά ή τεχνητά μέσα. Αποτελεί μια πρόκληση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός Ευρώπης αλλά και μια παγκόσμια πρόκληση για τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
  • Βιοποικιλότητα – Η απώλεια ειδών χλωρίδας και πανίδας που είναι αποτέλεσμα κλιματικής κρίσης, είναι και ένα σημαντικό οικονομικό ζήτημα καθώς επηρεάζει πολλούς κλάδους της οικονομίας. Κυρίως όμως είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που συνδέεται άμεσα με τη ζωή και ευημερία μακροπρόθεσμα.
  • Κοινωνικοοικονομικές Επιπτώσεις Φυσικών Καταστροφών – Οι φυσικές καταστροφές, άμεσα συνδεδεμένες με την κλιματική κρίση, είναι μια πραγματικότητα που δε μπορεί να αγνοηθεί. Βιώνουμε και στην πατρίδα μας το πως οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν την κοινωνία μας και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το ζητούμενο είναι να γίνει αντιληπτή η ανάγκη προσαρμογής και απομείωσης των κινδύνων.
  • Πολιτισμική Ανοχή & Ένταξη – Οι ροές προσφύγων και μεταναστών σχετίζονται με γεωπολιτική κατάσταση σε γειτονικές περιοχές αλλά και με το κλίμα. Οι επιχειρήσεις, μέσα από την προσπάθεια ένταξης και ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων μπορούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αντιμετωπίζοντας έμμεσα το μεγάλο ζήτημα του δημογραφικού και ταυτόχρονα βοηθώντας τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με το 22ο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχει ως στόχο να θέσει επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία και να συμμετέχει ενεργά και γόνιμα στον διάλογο με την Πολιτεία, τους Φορείς, τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία των Πολιτών για ένα βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.