Επικαιρότητα

Νέες Γενιές, Νέες Προκλήσεις: Ενσωμάτωση των Millennials και Gen Z στο Εργασιακό Περιβάλλον

Νέο επεισόδιο (Νο 6) on demand – ραδιοφωνική εκπομπή – Talk Radio 989

To Σάββατο 19/10/2024 ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio του Talk Radio 989 by Alpha τη σύμβουλο HR Σοφία Σκευοφύλακα συζήτησαν τις προκλήσεις και την ενσωμάτωση των Millennials και των Gen Z στο εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην εκπομπή συζητήθηκαν τα κύρια χαρακτηριστικά των Millennials και της Gen Z που τους διαφοροποιούν από τις προηγούμενες γενιές στο χώρο εργασίας, όπως η ανάγκη για ευελιξία και η έμφαση στην τεχνολογία. Εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων γενιών, υιοθετώντας στρατηγικές για την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων. Έγινε αναφορά στις διαφοροποιημένες προσδοκίες των Millennials και της Gen Z σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, όπως η τηλεργασία και η ευελιξία, ενώ συζητήθηκε η σημασία που δίνουν στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την απαίτηση. Η τεχνολογία αναδείχθηκε ως σημαντικός παράγοντας στην προσέλκυση και διατήρηση των νεότερων γενιών, ενώ παρουσιάστηκαν πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των παλαιότερων και νεότερων εργαζομένων στον ίδιο χώρο εργασίας.

Εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους οι εργοδότες μπορούν να ενθαρρύνουν την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των Millennials και της Gen Z για να διατηρήσουν την αφοσίωσή τους στην επιχείρηση, ενώ συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, αναλύθηκαν στρατηγικές για την εύρεση και διατήρηση ταλέντων σε μια ανταγωνιστική αγορά όπου οι μεγάλες εταιρείες κυριαρχούν, και συζητήθηκε ο ρόλος της θετικής εργασιακής κουλτούρας και πώς μπορεί αυτή να δημιουργηθεί σε μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Κάθε εβδομάδα, ο Θέμης Σαρανταένας, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλεσμένων από την αγορά, θα αποκαλύπτει τεχνικές και βέλτιστες πρακτικές που οι επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα. Με απλή και προσιτή γλώσσα, θα παρέχονται ρεαλιστικά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές. Στόχος της εκπομπής είναι να γίνει ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον σύγχρονο ανταγωνισμό.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Σάββατο 18.00-19.00 από το Talk Radio 98,9FM by Alpha.

Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 6) «Νέες Γενιές, Νέες Προκλήσεις: Ενσωμάτωση των Millennials

και Gen Z στο Εργασιακό Περιβάλλον» μπορείτε να την ακούσετε εδώ:  marketingconsultant.gr/ensomatosi-ton-millennials-gen-z-sto-ergasiako-perivallon-talk-radio-989/

Ενώ ο embed κώδικας του ηχητικού είναι: <iframe width=”100%” height=”300″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1937855858&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true”></iframe><div style=”font-size: 10px; color: #cccccc;line-break: anywhere;word-break: normal;overflow: hidden;white-space: nowrap;text-overflow: ellipsis; font-family: Interstate,Lucida Grande,Lucida Sans Unicode,Lucida Sans,Garuda,Verdana,Tahoma,sans-serif;font-weight: 100;”><a href=”https://soundcloud.com/user-665020045″ title=”talkradio989″ target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>talkradio989</a> · <a href=”https://soundcloud.com/user-665020045/themis-sarantaenas-19-10-24″ title=”Θέμης Σαρανταένας 19 – 10 – 24″ target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>Θέμης Σαρανταένας 19 – 10 – 24</a></div>

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκπομπής που θα επικοινωνούν την εκπομπή On Demand στο επιχειρηματικό κοινό είναι τα: