JA Greece: H μαθητική «startup» Let’s Go εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Mαθητικής Επιχειρηματικότητας

    Από: Startup Team

Με μεγάλο ενθουσιασμό και στόχο για διάκριση η μαθητική «startup» «Lets  Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, αφού κέρδισε το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ιταλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Junior  Achievement  Greece  στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Τελικό Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement. Ο Τελικός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, JA  Europe/GENE 2024, που φιλοξενεί φέτος το JA Ιταλίας  στην Κατάνια της Σικελίας, 2 με 4 Ιουλίου 2024.

Πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, εκπαιδευτικοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Κατάνια για να γιορτάσουν τα καινοτόμα, επιχειρηματικά επιτεύγματα της νέας γενιάς και να βραβεύσουν τις καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της χρονιάς. Το JA  Europe/GENE 2024 πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την υποστήριξη δεκάδων κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

«Στον κόσμο της Lets  Go όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι»

Η πρόκληση για την ελληνική μαθητική «start-up» Let’s  Go είναι μεγάλη καθώς θα αναμετρηθεί με άλλες 39 καινοτόμες μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.  Η ομάδα δηλώνει πολύ αισιόδοξη και πανέτοιμη να δώσει συνεντεύξεις στην Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, να πραγματοποιήσει επίσημες παρουσιάσεις της ιδέας και των προϊόντων της και να διεκδικήσει Πανευρωπαϊκή διάκριση.

Τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας, εκπληκτικά προϊόντα από μεταχειρισμένα LEGO® τουβλάκια: το καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με οπτική αναπηρία TriGO που χρησιμοποιείται ήδη σε ελληνικά σχολεία και εντυπωσιακά κοσμήματα και αξεσουάρ μόδας που έχουν αγαπηθεί και γίνονται ανάρπαστα. Η ομάδα, με μεγάλη έμπνευση, έχει δημιουργήσει και προϊόντα «έκπληξη» ειδικά για τον Πανευρωπαϊκό Τελικό με καλοκαιρινά θέματα και σημαίες Ευρωπαϊκών χωρών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το e-shop στην ιστοσελίδα της μαθητικής «επιχείρησης».

«Θα καλέσουμε όλη την Ευρώπη να μπει στον κόσμο της «Lets  Go» στον κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι! Με την νίκη μας στον Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» του Junior  Achievement  Greece  τον Απρίλιο, αποδείξαμε ότι εμείς οι κωφοί μπορούμε να τα καταφέρουμε!», δήλωσε ο μαθητής Γ’ Λυκείου, Γενικός Διευθυντής της «Let’s  Go», Χρήστος Γκανάτσας.

 Η ελληνική αποστολή στην Κατάνια

Την ελληνική αποστολή στην Κατάνια αποτελούν:

  • Oι πέντε μαθητές και μαθήτριες της «Let’s  Go» που θα διαγωνιστούν: Χρήστος Γκανάτσας – Γενικός Διευθυντής,  Σταυρούλα Δόντσιου – Διευθύντρια Παραγωγής, Λευτέρης Κουκούλης – Διευθυντής Οικονομικών, Νίκος Τραγιαννόπουλος – Διευθυντής Πωλήσεων, Σωτηρία Μπέλτσου – Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Καλλιόπη Σιβρή, Ιωάννα Φωτιάδου, Χριστίνα Παπαευαγγέλου και Όλγα Εμμανουηλίδου.
  • Η διερμηνέας στην νοηματική γλώσσα Σοφία Τσερέλη.
  • Ο Πρόεδρος ΔΣ του Junior  Achievement  Greece  Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος και Banking  Head  της Citi  Eλλάδος, Μάλτας και Κύπρου και μέλος της κριτικής επιτροπής του GEN-E 2024, ο Γενικός Διευθυντής του JA  Greece  Αργύρης Τζικόπουλος, η υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση – JA  Company  Program» του JA  Greece  Φωτεινή Τουρνή, η δημοσιογράφος, διευθύντρια επικοινωνίας του JA  Greece  Μαρία Γιαννέτου και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Λιακόγκoνας.

Την Let’s  Go υποστηρίζουν οι εταιρείες/επιχειρήσεις/οργανισμοί: WorkableLEGO®, IKEA Θεσσαλονίκης, Eduact.  

Σε όλη την πορεία της Let’s  Go, σημαντική ήταν η υποστήριξη της φιλολόγου Μαρίας Παλπάνη που πραγματοποιεί και διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα, του Ιnspirational  Mentor  JA  Greece της ομάδας Σπύρου Μαγιάτη, Γεν. Γραμματέα ΔΣ JA  Greece, Co-Founder & CTO  Workable  και  του  εθελοντή/συμβούλου  επιχειρηματικότητας  Κωνσταντίνου  Κάτου, Finance Assistant EIT Urban Mobility. Για τον Πανευρωπαϊκό Τελικό στην Κατάνια, προσέφεραν στην ομάδα, εθελοντικά, πολύτιμες συμβουλές, ο διεθνούς φήμης Brand  Strategist  Peter  Economides  και η Έλενα Βελονάκη Director, EY  Greece.

Περισσότερα για το Μαθητικό/Φοιτητικό Επιχειρηματικό Φεστιβάλ GENE

Tο GEN-E 2024, ξεκίνησε στις 22 Μαΐου 2024 διαδικτυακά με την Ψηφιακή Μαθητική Εμπορική Έκθεση (Virtual  Expo) και άλλες online  εκδηλώσεις και θα κορυφωθεί στο τριήμερο, δια ζώσης Φεστιβάλ και την απονομή των βραβείων στην Κατάνια.

Στην ιστοσελίδα www.gene.eu  θα δείτε ψηφιακά περίπτερα με εκατοντάδες μαθητικές και φοιτητικές «επιχειρήσεις» από 40 Ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες μπορείτε να ψηφίσετε για το Public  Choice  Award, το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Κατάνια, να παρακολουθήσετε LIVE στις 3 Ιουλίου την επίσημη έναρξη και τις παρουσιάσεις των διαγωνιζόμενων ομάδων αλλά και το Gala  Dinner, το βράδυ της 4ης Ιουλίου, κατά το οποίο θα γίνει η απονομή των Eυρωπαϊκών βραβείων και θα ανακηρυχθεί η καλύτερη μαθητική «startup» της χρονιάς.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές, η Ελλάδα έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε για δύο συνεχόμενες φορές το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο του JA  Europe/GEN-E: Το 2022 κέρδισε η Microgreens  Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και το 2023 κατέκτησε την πρωτιά, ξανά για την Ελλάδα, η Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Η Ιsometricks, εκπροσωπώντας την Ευρώπη, κατάφερε να κερδίσει και το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement «JA  Worldwide  De  La  Vega  Global  Entrepreneurship Award» και το έπαθλο των 15,000 δολαρίων για την ανάπτυξη της «επιχείρησης».

Η «Lets  Go» γράφει ιστορία – Στην Ελλάδα το GENE 2025

Η Lets  Go  έχει γράψει ήδη την δική της ιστορία καθώς είναι η πρώτη φορά που ομάδα ειδικού σχολείου καταφέρνει να κερδίσει το κορυφαίο βραβείο μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA  Greece αλλά και Πανευρωπαϊκά ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν συμμετάσχει κωφοί μαθητές και μαθήτριες στον Τελικό του Junior Achievement  Europe.

Η φετινή τελετή βράβευσης θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα καθώς η χώρα μας θα πάρει την σκυτάλη από την Ιταλία για να φιλοξενήσει το JA  Europe/GEN-E 2025 στην Αθήνα.  Είναι η πρώτη φορά που το JA  Greece  αναλαμβάνει να φιλοξενήσει την Πανευρωπαϊκή Διοργάνωση του Junior  Achievement.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στην Let’s  Go. We are JA! We are Let’s Go!