Η Sparkle ανακοινώνει το νέο καλωδιακό σύστημα GreenMed που συνδέει Ιταλία, Βαλκάνια και Μεσόγειο

    Από: Startup Team
sparkle

Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός επενδυτικού έργου σε ένα δίκτυο κορμού για την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Ιταλίας και των δικτυακών διαδρομών της Sparkle στη Μεσόγειο, διασφαλίζοντας ανθεκτικότητα μέσω μιας καινοτόμου διαδρομής δικτύου.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει ένα νέο έργο, το GreenMed, ένα καινούριο υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα που θα διασχίσει την Αδριατική Θάλασσα συνδέοντας την Ιταλία με την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, πριν επεκταθεί περαιτέρω στη Μεσόγειο.

Το GreenMed θα δημιουργήσει έναν καινοτόμο διάδρομο δικτύου οπτικών ινών για να συνδέσει, μέσω ενός εναλλακτικού  χαμηλής καθυστέρησης δικτύου, την Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τις χώρες της Κεντρικής-Ανατολικής Μεσογείου. Από τις ακτές της Αδριατικής στην Ιταλία, το σύστημα θα συνδεθεί με χερσαίο δίκτυο με τον ψηφιακό κόμβο του Μιλάνου και από εκεί, θα προχωρήσει προς τους άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς κόμβους διαδικτύου και cloud.

Το έργο στοχεύει επίσης στην υποστήριξη της ισχυρής ανάπτυξης της βαλκανικής ψηφιακής αγοράς, με ορίζοντα ανάπτυξης στο 25% (CAGR 22-29), προσφέροντας μια ακόμα ασφαλή διαδρομή δικτύου.

Με αυτή την κίνηση, η Ιταλία εδραιώνει το ρόλο της ως ο κύριος κόμβος διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συνδέοντας με το σύστημα GreenMed και το νησί της Κρήτης στην Ελλάδα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σημαντική ψηφιακή πύλη για το καλωδιακό δίκτυο BlueMed της Sparkle, που συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και διάφορες χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο μέχρι να φτάσει στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Ο Enrico Bagnasco, Διευθύνων Σύμβουλος της Sparkle, σχολιάζει: «Με το GreenMed, η Sparkle συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της, δημιουργώντας μια διαδρομή με  καινοτόμα χαρακτηριστικά που διασχίζει τη Μεσόγειο για να υποστηρίξει τη ζήτηση για διηπειρωτική συνδεσιμότητα και την αυξανόμενη ψηφιοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων».