Επικαιρότητα

Η LG επιταχύνει τις έξυπνες εργοστασιακές λύσεις, συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη

Η LG Electronics (LG), αξιοποιεί εμπειρία 66 ετών στην παραγωγή και προωθεί την επιχείρηση έξυπνων εργοστασιακών λύσεων συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τον ψηφιακό μετασχηματισμό (DX).

Η Απόλυτη Ενσωμάτωση Τεχνητής Νοημοσύνης και Παραγωγής

Νωρίτερα φέτος, η LG εισήλθε επίσημα στην αγορά smart factory solutions. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μηχανικής Παραγωγής (PRI), επεκτείνει τώρα την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες,  προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στην παραγωγή, την ανάπτυξη εξοπλισμού και την εκπαίδευση προσωπικού.

Αν και  βρίσκεται στο πρώτο έτος λειτουργίας της, η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει ήδη επιτύχει σημαντικά ορόσημα και αναμένεται να εξασφαλίσει παραγγελίες αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων KRW.

Στους κυριότερους πελάτες συμπεριλαμβάνονται κατασκευαστές μπαταριών, κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτων και εταιρείες εφοδιαστικής. Η LG σχεδιάζει να επεκταθεί δυναμικά σε κλάδους με ταχεία αυξανόμενη ζήτηση, όπως οι ημιαγωγοί, τα φαρμακευτικά προϊόντα, η βιοτεχνολογία, τα τρόφιμα και ποτά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Precedence Research, η παγκόσμια αγορά έξυπνων εργοστασίων αναμένεται να αυξηθεί από 155,61 δισ. δολάρια φέτος σε 268,46 δισ. δολάρια το 2030.

770TB Δεδομένων και Πάνω από 1.000 Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας

Η LG έχει συλλέξει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και τεχνογνωσίας μέσα από 66 χρόνια σχεδιασμού, κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίων. Μόνο την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 770 terabytes (TB) δεδομένων κατασκευής και παραγωγής, όγκος που ισοδυναμεί με εκείνο  197.000 ταινιών υψηλής ευκρίνειας.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας έγκειται στις τεχνολογίες παραγωγής που είναι απαραίτητες στη διαμόρφωση έξυπνων εργοστασίων, με την PRI να έχει καταθέσει πάνω από 1.000 σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η LG στοχεύει να καθιερώσει τις λύσεις έξυπνου εργοστασίου, ενσωματώνοντας τα εκτεταμένα κατασκευαστικά δεδομένα και την τεχνογνωσία της με AI και DX, αξιοποιώντας τεχνολογίες παραγωγής παγκόσμιας κλάσης. Αυτές οι λύσεις έξυπνου εργοστασίου περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και λειτουργία συστημάτων παραγωγής μέσω της τεχνολογίας Digital Twin, τη διαχείριση ποιότητας, ασφάλειας και εξοπλισμού με τη χρήση big data και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τη διάθεση βιομηχανικών ρομπότ.

Η Αποδοτικότητα της Παραγωγής Συνδέεται Άμεσα με την Κερδοφορία της Επιχείρησης

Οι Smart factory solutions επικεντρώνονται στην ελαχιστοποίηση ακόμη και των μικρότερων καθυστερήσεων ή των ελάχιστων σφαλμάτων μεταξύ των διαδικασιών. Δεδομένου ότι η αποδοτικότητα στην παραγωγή συνδέεται άμεσα με τη συνολική κερδοφορία της επιχείρησης, η βελτίωσή της είναι ζωτικής σημασίας. Για παράδειγμα, στη γραμμή παραγωγής ψυγείων της LG στο Changwon, ένα ψυγείο παράγεται κάθε περίπου 13 δευτερόλεπτα. Μια καθυστέρηση 10 λεπτών στη γραμμή παραγωγής θα είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη παραγωγής 50 ψυγείων. Αν υποθέσουμε ότι η τιμή ενός ψυγείου είναι 2 εκατομμυρίων KRW, μια 10λεπτη καθυστέρηση μεταφράζεται σε απώλεια 100 εκατομμυρίων KRW.

Ο αντίκτυπος αυτός είναι ακόμη πιο σημαντικός για προϊόντα με ταχύτερες ταχύτητες παραγωγής[1] . Ως εκ τούτου, οι λύσεις που ελαχιστοποιούν τις καθυστερήσεις σε όλες τις διαδικασίες – από την προμήθεια πολλαπλών εξαρτημάτων έως τη συναρμολόγηση, τη συσκευασία και την επιθεώρηση – είναι απαραίτητες.

Ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής που καλύπτουν όλη τη διαδικασία

Η LG προσεγγίζει την επιχείρηση έξυπνων εργοστασίων όχι μόνο ως λύσεις μονάδων για συγκεκριμένους τομείς, αλλά ως ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν ολόκληρη τη διαδικασία από τον σχεδιασμό του εργοστασίου έως τον προγραμματισμό, την κατασκευή και τη λειτουργία. Στα υφιστάμενα εργοστάσια η εταιρεία εντοπίζει τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης, καταρτίζοντας ένα αναλυτικό πλάνο μετάβασης.

Digital Twin Solution για όλη την Αλυσίδα

Οι λύσεις σχεδιασμού και λειτουργίας του συστήματος παραγωγής αξιοποιούν προσομοιώσεις σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Digital Twin. Πριν από την κατασκευή του εργοστασίου, δημιουργείται ένα εικονικό αντίγραφο πανομοιότυπο με το πραγματικό εργοστάσιο, επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν προεπισκόπηση της ροής της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό επιτρέπει τη βέλτιστη αποδοτικότητα στο σχεδιασμό του εργοστασίου.

Κατά τη φάση λειτουργίας, η ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό σημείων συμφόρησης, ελαττωμάτων και δυσλειτουργιών στη γραμμή παραγωγής, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Αυτόνομα Κινητά Ρομπότ και Συνεργατικά Ρομπότ

Οι διάφορες λύσεις βιομηχανικών ρομπότ της LG για την αυτοματοποίηση εργοστασίων προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Το αυτόνομο κινητό ρομπότ (AMR) είναι εξοπλισμένο με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες LiDAR για να αναγνωρίζει το περιβάλλον του και να παρέχει εξαρτήματα και υλικά. Χαρακτηρίζεται από αποτελεσματική πλοήγηση, αποφεύγοντας τους εργαζόμενους και τα εμπόδια μέσω της αυτόνομης οδήγησης.

Ο κινητός χειριστής (MM), ο οποίος συνδυάζει έναν ρομποτικό βραχίονα πολλαπλών αρθρώσεων με ένα AMR, μπορεί να αυτοματοποιήσει απρόσκοπτα μια σειρά εργασιών. Είναι ικανός για ποικίλες ενέργειες, όπως συναρμολόγηση, επιθεώρηση ελαττωμάτων και μεταφορά εξαρτημάτων και υλικών. Επιπλέον, μπορεί να αντικαθιστά τις μπαταρίες των κοντινών AMR όταν αυτές εξαντλούνται.

 Generative AI Solutions για Εύκολη Διάγνωση Ανωμαλιών

Λύσεις που βοηθούν στη διαχείριση των ποσοστών απόδοσης και στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εξοπλισμού είναι επίσης ιδιαίτερα επωφελείς. Οι αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι σε όλο το εργοστάσιο ανιχνεύουν μη φυσιολογικά σήματα, όπως κραδασμούς και θόρυβο που προκαλούνται από τη γήρανση του εξοπλισμού ή την έλλειψη λίπανσης. Τα big data χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον προσδιορισμό των αιτιών και τη σύσταση διορθωτικών ενεργειών.

Επιτάχυνση της Ανάπτυξης ενός Επιχειρηματικού Μοντέλου Προσανατολισμένου στο Μέλλον με την Αξιοποίηση της Εμπειρογνωμοσύνης του Lighthouse Factory

Τα έξυπνα αυτόνομα εργοστάσια της LG στο Changwon της Νότιας Κορέας και στο Tennessee των ΗΠΑ έχουν αναγνωριστεί ως Lighthouse Factories από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Μετά την εφαρμογή smart factory solutions, η παραγωγικότητα στο εργοστάσιο Changwon αυξήθηκε κατά 17%, η ενεργειακή απόδοση βελτιώθηκε κατά 30% και το κόστος ποιότητας λόγω ελαττωμάτων μειώθηκε κατά 70%. Εντός του ομίλου LG, οι εγκαταστάσεις παραγωγής σε περισσότερες από 60 τοποθεσίες σε 40 περιοχές παγκοσμίως εφαρμόζουν λύσεις από την PRI.

Η αξιοποίηση αυτής της   τεχνογνωσίας  έχει μεγάλο νόημα όσον αφορά την εμπορική αξιοποίηση άυλων περιουσιακών στοιχείων. Η LG προωθεί τον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού της χαρτοφυλακίου, το οποίο παραδοσιακά επικεντρωνόταν στην παραγωγή υλικού, ενσωματώνοντας το λογισμικό και τις λύσεις σε μια δομή προσανατολισμένη στο μέλλον. Η προσέγγιση αυτή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ταχεία ανάπτυξη του τομέα B2B της εταιρείας, έναν από τους τρεις βασικούς μοχλούς ανάπτυξης στο μελλοντικό όραμα της LG για το 2030, ιδίως καθώς απευθύνεται σε πολυάριθμους εξωτερικούς εταιρικούς πελάτες.

«Θα προσφέρουμε βέλτιστες λύσεις για έξυπνα εργοστάσια σε κάθε στάδιο – από το σχεδιασμό και τη μελέτη μέχρι την κατασκευή και τη λειτουργία – και θα γίνουμε ο ιδανικός συνεργάτης που θα υποστηρίζει τους πελάτες μας σε όλο το ταξίδι της παραγωγής τους», δήλωσε ο Jeong Dae-hwa, επικεφαλής της LG PRI.