Η LG επεκτείνει τις επενδύσεις της στο AI και σε startups προηγμένων τεχνολογιών

    Από: Startup Team
lg

Η LG Electronics (LG) πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε startups που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την προηγμένη τεχνολογία. Η LG διέθεσε 10 εκατ. δολάρια ΗΠΑ ως βασικός partner στο νεοσύστατο «Alpha Intelligence Fund (AIF)» ύψους 130 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ που ίδρυσε η SBVA.

Η SBVA θα αναλάβει την επιμέλεια ενός χαρτοφυλακίου για την AIF, επιλέγοντας startups με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της προηγμένης τεχνολογίας και της ρομποτικής. Η εταιρεία στοχεύει να αξιοποιήσει τα παγκόσμια δίκτυα και τους πόρους της για να υποστηρίξει την ανάπτυξη και τα σημαντικά επιτεύγματα των συγκεκριμένων startups.

Για πάνω από 20 χρόνια, η SBVA επενδύει σε παγκόσμιες startups, ενισχύοντας την τεχνογνωσία της στην τεχνολογία ICT και ενδυναμώνοντας το διεθνές δίκτυό της. Συμμετέχοντας στο fund, η LG σχεδιάζει να συμμετέχει στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις ταχέως μεταβαλλόμενες καινοτόμες τεχνολογικές τάσεις και να ανταποκριθεί στις αλλαγές της παγκόσμιας αγοράς στις στρατηγικές διαχείρισής της.

Μέσω αυτής της επένδυσης, η LG στοχεύει στην επέκταση της συνεργασίας με καινοτόμες startups και στη συνέχιση των προσπαθειών για την διατήρηση μελλοντικών λύσεων τεχνολογίας, επιδιώκοντας τελικά την ποιοτική ανάπτυξη. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει τη δικτύωσή της με κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες και startups, να ανακαλύψει πρόσθετες ευκαιρίες για στρατηγικές επενδύσεις και να εξασφαλίσει τεχνολογικές δυνατότητες για μελλοντικές επιχειρήσεις.

Η LG σκοπεύει να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της σε μια εταιρεία «Smart Life Solutions», εξασφαλίζοντας καινοτόμες τεχνολογίες για τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξής της, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που βασίζονται σε πλατφόρμες, των επιχειρήσεων B2B και άλλων νέων εγχειρημάτων. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση μελλοντικών βασικών τεχνολογιών και να επεκτείνει τους επιχειρηματικούς της τομείς πέρα από το σπίτι σε επαγγελματικούς χώρους, mobility και άλλα.

Τον Ιούλιο, η LG απέκτησε το 80 % των μετοχών της Athom, μιας πλατφόρμας για smart home με έδρα το Enschede της Ολλανδίας, και υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση του υπόλοιπου 20 % εντός των επόμενων τριών ετών. Τον Μάρτιο, η LG επένδυσε 60 εκατ. δολάρια στην Bear Robotics – μια startup εταιρεία αυτόνομων ρομπότ παροχής υπηρεσιών βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη με έδρα το Redwood City της Silicon Valley των ΗΠΑ – μέσω μιας νέας συμφωνίας αγοράς μετοχών για την απόκτηση μεριδίου στην Bear Robotics.

Επιπλέον, μέσω της LG NOVA – το κέντρο καινοτομίας της εταιρείας με έδρα τη Silicon Valley – η LG διεξάγει ετήσιους διαγωνισμούς από το 2021 για να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει startups με καινοτόμες ιδέες και να υποστηρίξει την εμπορευματοποίησή τους, αναζητώντας έτσι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η LG NOVA επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και στην καλλιέργεια συστημάτων για μελλοντικές καινοτόμες βιομηχανίες, όπως η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη, clean tech και AI.

«Με τη συμμετοχή μας στο AIF, στοχεύουμε να διασφαλίσουμε τις ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης μέσω ενεργών δραστηριοτήτων ανοικτής καινοτομίας και να ενισχύσουμε τη θέση μας στην εφοδιαστική αλυσίδα τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Eugene Yoo, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Open Innovation Task της LG. «Σκοπεύουμε να ανακαλύψουμε και να συνεργαστούμε με αξιόλογες startups για να διερευνήσουμε μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες».

«Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επενδύσεις που επιταχύνουν την τεχνολογική καινοτομία, αξιοποιώντας τη διαφοροποιημένη τεχνογνωσία μας, το παγκόσμιο δίκτυο και την επενδυτική μας εμπειρία. Σκοπεύουμε να μεγιστοποιήσουμε το δυναμικό ανάπτυξης αυτών των εταιρειών, υποστηρίζοντας τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων με startups και μεγάλους επενδυτές και προωθώντας συνεργατικά επιχειρηματικά σχέδια», δήλωσε ο CEO της SBVA JP Lee.

Εν τω μεταξύ, η SBVA, η οποία καθιερώθηκε ως SoftBank Ventures Asia υπό τον όμιλο SoftBank, εξαγοράστηκε πέρυσι από την Edgeof, μια επενδυτική εταιρεία με επικεφαλής τον Taizo Son, πρόεδρο της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας Mistletoe, και έγινε ανεξάρτητη. Η SBVA διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων AUM και διαθέτει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τη Σεούλ. Επενδύει σε περισσότερες από 100 εταιρείες. Η SBVA σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα δεύτερο κλείσιμο εντός του έτους για να αυξήσει το μέγεθος του AIF.