Επικαιρότητα

Η δεύτερη «γενιά» του SNFCC Youth Council είναι εδώ!

Γιορτάζοντας το τέλος του καλοκαιριού και το άνοιγμα ενός καινούργιου κεφαλαίου για την ομάδα, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το SNFCC Youth Council  (Συμβούλιο Νέων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) διοργανώνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ το “I dream of…the welcome party”. Ένα πάρτι, που, εκτός από μια κεφάτη και πολύχρωμη συνάντηση, θα αποτελέσει την αφετηρία του ονειρεμένου ταξιδιού της νέας σύνθεσης της ομάδας, ενός ταξιδιού υλοποίησης πολιτιστικών δράσεων που σκοπό έχουν να προσφέρουν, να «φωτίσουν» και να εμπνεύσουν.

Το SNFCC Youth Council είναι μία ομάδα 19 νέων, από 18 έως 25 ετών, που είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων το οποίο εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ. Στόχος της δημιουργίας του είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την παραγωγή εκδηλώσεων που τα αφορούν άμεσα και τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς της γενιάς τους. Τα μέλη της ομάδας επιλέγονται κάθε χρόνο κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης που απευθύνει το ΚΠΙΣΝ και, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία συνεντεύξεων. Μέσα από τη σύνθεση της εκάστοτε ομάδας του SNFCC Youth Council, αποτυπώνεται ένας από τους σημαντικότερους άξονες της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, η συμπερίληψη, με τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό υπόβαθρο και με ένα πολυσυλλεκτικό πεδίο ενδιαφερόντων.

To SNFCC Youth Council δημιουργήθηκε και οργανώνει τις δράσεις του χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 20.00 η νέα ομάδα του SNFCC Youth Council συστήνεται στο κοινό με ένα πάρτι που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Η βραδιά ανοίγει groovy, fun και ανάλαφρα με τον Tetteris, καθώς δύει ο ήλιος, και συνεχίζεται με ρυθμούς UKG, 2-step, pop και RnΒ. Μόλις νυχτώσει, τα bpm και τα μπάσα ανεβαίνουν με το DJ set της Kvadosh, η οποία γεμίζει τη βεράντα του Φάρου με techno, σε συνδυασμό με ανατολίτικους, βαλκανικούς, reggaeton και baile funk ήχους. Παράλληλα με τον χορό, θα υπάρχει χρόνος για γνωριμία και συζήτηση με τα μέλη της ομάδας.

ΙNFO 

I dream of…the welcome party

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, 20.00
Φάρος ΚΠΙΣΝ

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Είσοδος ελεύθερη

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/SNFCCYouthCouncil καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @snfccyouth και @SNFCC.