Παρά το ασταθές περιβάλλον που επικρατεί και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που ταλανίζουν τον κόσμο σήμερα, ο Όμιλος ΔΕΗ καταφέρνει, χτίζοντας γερές βάσεις, να προχωρήσει δυναμικά με το επιχειρησιακό μετασχηματισμό του.
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της ΔΕΗ, Γεώργιος Στάσσης στo πλαίσιo του Capital Markets Day 2024 που έλαβε χώρα στο Λονδίνο κάλεσε τους ακροατές του και εν δυνάμει επενδυτές να γνωρίσουν τον νέο διεθνοποιημένο, αναπτυξιακό, πελατοκεντρικό και σύγχρονο χαρακτήρα της εταιρείας.
Τόνισε ότι κατά την τριετία 2024-2026 αναμένεται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ, οι οποίες θα ωφελήσουν τους πελάτες, τους εργαζόμενους αλλά και το πρωτίστως περιβάλλον. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η εταιρεία τοποθετείται στρατηγικά σε μία δυναμική μετάβαση προς την «Πράσινη» εποχή με στόχο την εκμετάλλευση του πράσινου ενεργειακού μέλλοντος και των δυνατοτήτων του.
Ομολογουμένως, Η ΔΕΗ μεγαλώνει και γίνεται ηγετικός παίκτης καθαρής ενέργειας, κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων. Όσον αφορά τον στόχο των 9 δισ. μέσα στην τριετία (κυρίως σε ΑΠΕ) προσανατολίζεται στην αναβάθμιση δικτύων και νέες δραστηριότητες, αυξημένες κατά 130% σε σχέση με την τριετία 2021-2023, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από τις λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου και δανεισμό, το 80% του οποίου έχει ήδη εξασφαλιστεί.
Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της ΔΕΗ συμβαδίζει απόλυτα με τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης δημιουργώντας έναν «οδικό χάρτη» μετασχηματισμού σε ένα μοντέλο «Δημιουργίας Διαμοιραζόμενης Αξίας» (Creating Shared Value, CSV). Το μοντέλο αυτό θέτει στο επίκεντρο των προσπαθειών της, την αναγνώριση των αναγκών των ενδιαφερόμενων μερών της, και της κοινωνίας ευρύτερα, δημιουργώντας διαμοιραζόμενη αξία μεταξύ Εταιρείας, Κοινωνίας και Περιβάλλοντος.
Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού ο Όμιλος ΔΕΗ στοχεύει στο να μειώνει την αρνητική επίδραση που προκύπτει από τις δραστηριότητες του Ομίλου στη φύση και τη βιοποικιλότητα (Nature positive) και ωθεί στο μετασχηματισμό της αλυσίδας παραγωγής και της διαδικασίας των προμηθειών με βάση τα ESG (Environmental, Social and Governance) κριτήρια, θέτοντας στόχους σύμφωνα με αυτά.
πηγή του άρθρου εδώ