Η Αθήνα, Παγκόσμιο Επίκεντρο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (GenAI) στις 18 Νοεμβρίου 2024

    Από: Startup Team
genai

Η Οργανωτική Επιτροπή του GenAI Summit, με μέλη από εταιρείες όπως η OpenAI και η ΝVIDIA και από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, όπως Stanford, Cambridge και Harvard, θέτει ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (ΠΤΝ – Generative Artificial Intelligence) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στις 18 Νοεμβρίου 2024, με το 3ο GenAI Summit SE Europe. Η Αθήνα, για μία εβδομάδα πριν και μετά το συνέδριο, θα είναι το επίκεντρο των παγκόσμιων συζητήσεων γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, φιλοξενώντας χιλιάδες επαγγελματίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάπτυξη και Συμμετοχή

Το GenAI Summit SE Europe εξελίσσεται στο μεγαλύτερο συνέδριο για την ΠΤΝ στην Ευρώπη. Το δεύτερο συνέδριο τριπλασίασε τη συμμετοχή σε σχέση με το πρώτο, με 3.000 live συμμετέχοντες από 14 χώρες, και 15.000 διαδικτυακή κοινότητα. Με αποστολές χωρών να ταξιδεύουν στη χώρα μας και εισιτήρια-συμμετέχοντες από 14 χώρες από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ιαπωνία. Εταιρείες-χορηγοί όπως η McKinsey/ Quantum Black, AWS, Google, Deloitte, Dell, και οι ηγέτιδες Ελληνικές εταιρείες στον ψηφιακό μετασχηματισμό στους κλάδους τους, καθώς και startup εταιρείες παρουσίασαν GenAI use cases (μελέτες περίπτωσης) και best practices (βέλτιστες πρακτικές).

Για το τρίτο συνέδριο, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, με προβλεπόμενη αύξηση 15% από την Ελλάδα και 25% από το εξωτερικό.

Κάλεσμα σε Επιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς

Στον Ιδιωτικό Τομέα: Το 2024-25 είναι η χρονιά που το 70% των επιχειρήσεων θα υιοθετήσουν τη GenAI στις ροές εργασίας τους. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 600 στελέχη από 250 εταιρείες, σε 12 κλάδους (Industry & Role GenAI Tracks) από περισσότερες από 10 χώρες. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες που μπορούν να υιοθετήσουν άμεσα, ώστε να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

Στον Δημόσιο Τομέα και στην Εκπαίδευση: Φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα παρουσιάσουν νέες λύσεις και εφαρμογές που θα υλοποιηθούν τοπικά και θα είναι διαθέσιμες στο κοινό. Εκπρόσωποι από Εθνικές Επιτροπές για την ΠΤΝ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς θα συμμετάσχουν για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε λύσεις GenAI για τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση.

Ένας Τόπος Λήψης Αποφάσεων και Καινοτόμας Στρατηγικής

Το συνέδριο αποτελεί ορόσημο για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με ποια εργαλεία Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης θα υιοθετηθούν το 2024-25. Για τους χορηγούς, το συνέδριο προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης, παρέχοντας την ίδια στιγμή την πλατφόρμα να συνδιαμορφώσουν την καινοτομία στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Early Bird Εισιτήρια

Τα early bird tickets είναι διαθέσιμα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και εξασφαλίζουν πρόσβαση στο συνέδριο με 45% έκπτωση.

Πληροφορίες και Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GenAI Summit και τις επερχόμενες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου εδώ.