Εκδηλώσεις / Events

H CHALLEDU-inclusion games education πραγματοποίησε Ενημερωτική Ημερίδα για το έργο Agro_edugames

H CHALLEDU- inclusion games education πραγματοποίησε στις 23 Νοεμβρίου 2022 την καταληκτική Ενημερωτική Ημερίδα για το έργο Agro_edugames στο καφέ Μύρτιλλο (Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα του Erasmus + “Agro_EduGames”. Ειδικότερα , μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε επί τόπου μαζί με τους καλεσμένους μας, τα εκπαιδευτικά εργαλεία – παιχνίδια που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του έργου και τα οποία έχουν ως ευρύτερη θεματική την αγροεπιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα εξής

Ο Οδηγός Agro_EduGames ( ΙΟ1)

Τα Δωμάτια Απόδρασης Agro_EduGames ( ΙΟ2)

Μυστήρια… στο αγρόκτημα (παιχνίδι καρτών – ΙΟ3)

Κατάλογος Ορθών Πρακτικών (ΙΟ4)

Στη συνέχεια της εκδήλωσης μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε μαζί με τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες το escape room “Μυστήριο στο Μαστιχοχώρι” και το παιχνίδι καρτών. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους όσες/όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην διεξαγωγή μιας εκδήλωσης τόσο εκπαιδευτικής όσο και διασκεδαστικής !

Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά σε νέες μας δράστηριότητες για την αγροεπιχειρηματικότητα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το Erasmus + έργο Agro_EduGames έχει συνολική διάρκεια δύο ετών. Συμμετέχουν τέσσερις οργανισμοί σε αυτήν την κοινοπραξία από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες- The Polish Farm Advisory and Training Centre (Πολωνία), C.I.P Citizens In Power (Κύπρος), Challedu (Ελλάδα) και Dramblys (Ισπανία).

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ως απάντηση στην ανάγκη για αύξηση της απασχολησιμότητας και των γνώσεων των νέων στον τομέα της αγροεπιχειρηματικότητας.

Καθώς η πρόσβαση στην εκπαίδευση σε θέματα συναφή τον αγροτικό τομέα είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου, η ομάδα έργου θα παρέχει σε οργανώσεις της νεολαίας και σε εργαζόμενους/-ες εκπαιδευτικούς νέα κατάλληλα και σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία για τη γεωργική επιχειρηματικότητα, βασισμένα σε μεθόδους μάθησης με βάση το παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τα αποτελέσματά του θα βρείτε εδώ