Με ρεκόρ συμμετοχών έκλεισε φέτος o παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το γεγονός ότι ο κλάδος των επιχειρηματιών που επιδιώκει έναν καλύτερο κόσμο υπάρχει στη χώρα μας και αναπτύσσεται δυναμικά. Περισσότερες από 70 ελληνικές κοινωνικές startups υπέβαλαν τη συμμετοχή τους στο Chivas Venture, με στόχο τη συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό και τη διεκδίκηση μέρους χρηματοδότησης $1 εκατ.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των συμμετοχών από το Skoll Center, τον έγκριτο διεθνή φορέα επιχειρηματικής αξιολόγησης, οι κοινωνικές startup που φτάνουν φέτος στον ελληνικό τελικό για να διεκδικήσουν τη μία και μοναδική θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, ενώ έχουν ήδη κερδίσει πρόσβαση σε διεθνές επιμορφωτικό πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας αξίας 1.000$ είναι (με αλφαβητική σειρά):
100MENTORS: 25.000 μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία κάθε μέρα να θέτουν ερωτήσεις ύψιστης σημασίας για τη ζωή, την καριέρα και το μέλλον τους (“Why” questions) με αποδέκτες 5.000 λαμπρά μυαλά από 400+ ιδρύματα και εταιρείες σε 17 χώρες. Έτσι, μέσα από την “Τέχνη του Ερωτήματος” (Inquiry based learning), σε 100 δευτερόλεπτα, παιδιά & νέοι, από περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και απομακρυσμένες περιοχές, σχεδιάζουν μαζί με τους ανθρώπους πρότυπα-μέντορές τους το πλάνο τους για το μέλλον.
ACCESS LAB: Η AccessLab έχει στόχο την εύρεση λύσεων σε ζητήματα προσβασιμότητας και μετακίνησης στην πόλη. Μέσω της πλατφόρμας της, GoSafe, χρήστες αμαξιδίου και εμποδιζόμενα άτομα πλοηγούνται από ένα σημείο σε ένα άλλο μέσα από κατάλληλες ράμπες, πεζοδρόμια και διαβάσεις.
HAMMOHO: H Hammoho δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για τη διαχείριση αστικής πανίδας (αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς) σε επίπεδο κρατών, περιφερειών, δήμων και τοπικών κοινοτήτων, ώστε να διασυνδέονται και να συνεργάζονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να προτείνονται πολιτικές διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πόλης.
SERG TECHNOLOGIES: Η Serg Technologies αναπτύσσει τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα και σε χρήστες προσθετικών μελών να ελέγχουν, να επωφελούνται και να απολαμβάνουν τη σύγχρονη βιονική τεχνολογία, μέσω ενός νέου, επαναστατικού τρόπου αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.
Το επόμενο στάδιο είναι οι 4 φιναλίστ να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους στην ελληνική κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία θα ορίσει ποιος θα είναι ο Έλληνας κοινωνικός startupper που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, αναδεικνύοντας το μεγάλο νικητή!
Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν τον παγκόσμιο τελικό, η ελληνική νικήτρια επιχείρηση θα συμμετέχει στην ανοικτή online ψηφοφορία τον Απρίλιο, η οποία θα διαμοιράσει 100.000$, ενώ λίγο πριν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα business mentoring Accelerator Program που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο The Conduit στο Λονδίνο, με τη συνεργασία του Skoll Centre και του Oxford University.
Για 4η χρονιά στην Ελλάδα και για 6η σε όλο τον κόσμο, ο διεθνής διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture ενισχύει startups που συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο το κέρδος με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, για έναν καλύτερο κόσμο για όλους.