Επιχειρηματικότητα

Microsoft Hellas: 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα

  • Με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Microsoft Hellas γιόρτασε τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή της.
  • Με αφορμή την επέτειο, η Εταιρεία παρουσίασε σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ το «Greece Impact Report 1992 -2022», μια συνοπτική αναφορά του οικονομικού και κοινωνικού αντικτύπου της εταιρείας, τα τελευταία 30 χρόνια, στην Ελλάδα.

Με στόχο να τιμήσει το παρελθόν, να μιλήσει για το παρόν και να προδιαγράψει το μέλλον της στην Ελλάδα, η Microsoft Hellas γιόρτασε 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη χώρα, με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση στην Κεντρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν πελάτες και συνεργάτες της Εταιρείας, μέλη της Κυβέρνησης και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, η Microsoft Hellas ανέδειξε τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της και επανέλαβε τη δέσμευσή της να συμβάλλει με τεχνολογία αλλά και επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε: «Η παρουσία της Microsoft στην Ελλάδα υπήρξε διαχρονική. Δεν διακόπηκε ούτε στα χρόνια της κρίσης, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την προσήλωση της Microsoft στην ελληνική οικονομία, στη δυναμική της, αλλά και τη διάθεσή της να ξεπεράσει μαζί με τη χώρα τις μεγάλες δυσκολίες της περασμένης δεκαετίας. Η Microsoft υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας η οποία ανακοίνωσε, μία πολύ σημαντική επένδυση: την κατασκευή τριών data centers στην πατρίδα μας».

Στην κεντρική του ομιλία ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία των επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές και δεξιότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο  της επενδυτικής πρωτοβουλίας «GR for Growth» και πρόσθεσε: «Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Ειδικότερα, μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων, περιορίζοντας έτσι τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Αν η Ελλάδα αξιοποιήσει σωστά τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τότε θα καταφέρει να ανέβει στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ίσως, ακόμα και στις πρώτες θέσεις».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Microsoft, κ. Brad Smith, μίλησε για όσα έχει καταφέρει η Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνολογία και τα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού θα οδηγήσουν τη χώρα, σε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Microsoft, EMEA, κ. Ralph Haupter, μίλησε για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μετάβαση στο cloud, αναφέροντας: «Το cloud δημιουργεί δυνατότητες ευελιξίας και επιχειρηματικής επέκτασης που δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν, σε όλους τομείς, για κάθε οργανισμό και για κάθε επιχείρηση. Σε αυτή τη μετάβαση, επιδιώκουμε να είμαστε αξιόπιστος συνεργάτης, παρέχοντας την πλατφόρμα πάνω στην οποία οι πελάτες μας μπορούν να παράγουν τη δική τους καινοτομία που θα τους οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία».

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης, ανέφερε: «Η Microsoft δεν αυξάνει μόνο των αριθμό των εργαζομένων της. Μοιράζεται ταυτόχρονα το καινοτόμο όραμά της για το μέλλον της Ελλάδας, για το οποίο είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι. Μέσα από τη δημιουργία των data centers στην περιοχή, η Microsoft θα βοηθήσει να τοποθετηθεί η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πρόεδρος της InfoQuest και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο συγγραφέας κ. Χρήστος Χωμενίδης συμμετείχαν σε συζήτηση, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου, κας Νίκης Λυμπεράκη, για τη δυναμική, την προοπτική, τα οφέλη και τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης στη δημόσια διοίκηση, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Λειτουργιών της Microsoft Hellas, κα Χριστίνα Λεϊμονή για το κοινωνικό αποτύπωμα της Εταιρείας και τις δράσεις της που ενδυναμώνουν την κοινωνία και προωθούν την ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία, τη συμπερίληψη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Τέλος, η παλαιότερη, εν ενεργεία, εργαζόμενη της Εταιρείας και νυν Διευθύντρια Πωλήσεων μέσω Συνεργατών, ΕΜΕΑ, κα Μαρία Σκιαθίτη, μίλησε για το εργασιακό περιβάλλον και την κουλτούρα της Microsoft Hellas που εμπνέει τους εργαζόμενους και δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ζωντανή συζήτηση για το μέλλον της τεχνολογίας ανάμεσα στον  Γενικό Διευθυντή της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόση Μιχαλόπουλο, και τρεις μαθητές Γυμνασίου, από την ομάδα της Ατράκτου. Οι μαθητές απηύθυναν ερωτήματα και εξέφρασαν απορίες γύρω από την εξέλιξη της τεχνολογίας στο κοντινό και απώτερο μέλλον, αλλά και για τις λύσεις που μπορεί να φέρει σε προκλήσεις της καθημερινότητας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η εταιρεία παρουσίασε το «Greece Impact Report 1992 – 2022», μια συνοπτική αποτίμηση του αντικτύπου της δραστηριότητάς της στη χώρα, τα τελευταία 30 χρόνια. Ειδικότερα, το report καταγράφει τη συμβολή της Microsoft Hellas στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τις δράσεις της εταιρείας που προωθούν ενεργά την ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία. Επιπλέον, στο report καταγράφεται η συμβολή της Microsoft Hellas στη διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και οι πρακτικές της εταιρείας που καλλιεργούν την εμπιστοσύνη της αγοράς και της κοινωνίας για τη Microsoft και την τεχνολογία.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Impact Report της Microsoft Hellas εδώ.