- 1η και την 2η θέση OVERALL
- 9 συνολικά υψηλές βραβεύσεις
- 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 1 χάλκινο βραβείο
Για 1η φορά ιστορικά, Ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα τιμώνται με την 1η και 2η θέση overall, στο διεθνή διαγωνισμό Masters of Olive Oil του Μόντε Κάρλο
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 756 διεθνών βραβείων
Μια ιστορική και πολύ υψηλού κύρους διάκριση με τα Ελληνικά και Σπαρτιατικά χρώματα σημειώθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Masters of Olive Oil International Competition 2023.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, είναι οι μεγάλοι νικητές του Μόντε Κάρλο, τιμώμενοι με την 1η και 2η θέση overall στα gourmet ελαιόλαδα του φημισμένου διαγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησαν 2 πλατινένια, 4 χρυσά, 1 χάλκινο βραβείο και 9 βραβεύσεις συνολικά.
Αποτελεί μια ιστορική στιγμή επιβράβευσης της Ελλάδας, της Σπάρτης και της Ελληνικής Ελαιοκομίας γενικότερα, να κατακτούν την 1η και 2η θέση του διαγωνισμού, γεγονός που διαχρονικά δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα από Έλληνα ελαιοπαραγωγό.
Η 7η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, από τις 4 έως τις 20 Μαΐου του 2023, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με υψηλό επίπεδο ποιότητας, προερχόμενα από 4 ηπείρους.
Η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων κριτών του Masters of Olive Oil προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και αποτελείται από ειδικούς γευσιγνώστες με παγκόσμια κατάρτιση και τεράστια εμπειρία, οι οποίοι έκριναν τα ελαιόλαδα αποκλειστικά βάσει της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).
Να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός του Μόντε Κάρλο είναι ο μοναδικός διαγωνισμός παγκόσμιας εμβέλειας που διαθέτει έντεκα (11) από τους συνολικούς κριτές του, με την ιδιότητα του πιστοποιημένου και διπλωματούχου panel leader, από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (COI), καθώς και MASAF, AIFO και MIPAF.
Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πέντε συνολικά φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των finalist ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.
Στις 10/06/2023, έλαβε χώρα η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων στο Μόντε Κάρλο του Μονακό.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση της 1ης και 2ης θέσης overall στα Best ελαιόλαδα Flavored του φημισμένου διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ένα πρωτοφανές ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.
Ταυτόχρονα κατέκτησαν 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 1 χάλκινο βραβείο και 9 βραβεύσεις συνολικά.
Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Μονακό για το 2023 είναι:
1η Θέση Best Flavored & Πλατινένιο βραβείο
MASTERPIECE Blend evoo
2η Θέση Best Flavored & Πλατινένιο βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA
High Quality Selection & Χρυσά Βραβεία
MAJESTIC Blend evoo
GEMSTONE Blend evoo
OLEOASTRON Gourmet Evoo
SYLLEKTIKON Gourmet evoo
Good Quality Selection & Χάλκινο Βραβείο
TREASURE Blend evoo
Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση της 1ης και της 2ης θέσης κατηγορίας στο διεθνή και διαγωνισμό Masters of Olive Oil του Μονακό από τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, δημιουργεί ένα νέο ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία καθώς πρόκειται για θέσεις στις οποίες δεν είχε βρεθεί ξανά έως σήμερα Ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου να αναγνωρίζονται τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα τους στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς με κριτές αναγνωρισμένης αξίας και να κατακτούν την κορυφή σε τέτοιου επιπέδου διεθνείς διαγωνισμούς.
Παράλληλα οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό Masters of Olive Oil 2023 του Μονακό, συμπληρώνουν τα 756 διεθνή βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό που αποτελεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.