Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν όχι μόνο στους 2000 επισκέπτες από 35 χώρες του κόσμου, αλλά και στον εκπρόσωπο του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, Νικόλαο Μπελιά που βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση LOPEC 2022, οι εφαρμογές των ελληνικών εταιρειών που παρουσιάστηκαν από τον Σύνδεσμο HOPE-A.
Στη διεθνή Έκθεση και το Συνέδριο LOPEC 2022 που πραγματοποιήθηκε από τις 22-24 Μαρτίου στο Μόναχο, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ζωντανά από το 2019 όλες οι νέες εφαρμογές και τα προϊόντα της βιομηχανίας των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών.
Στο stand της Ελληνικής Συμμετοχής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου HOPE-AΚαθ. Στέργιος Λογοθετίδης και ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Αστέριος Χατζηπαραδείσης πρόβαλαν τα επιτεύγματα της ελληνικής καινοτομίας στον τομέα της εκτυπωμένης ενέργειας και γενικότερα της πράσινης τεχνολογίας.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε η ελληνική εταιρεία OET (OrganicElectronicTechnologies) και οι εφαρμογές της στον τομέα των οργανικών εύκαμπτων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, όπως ο ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η έξυπνη, αυτόνομη ενεργειακά στάση λεωφορείων και το 100% αυτόνομο πράσινο θερμοκήπιο που βρίσκεται σε λειτουργία στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
Οι συμμετέχουσες εταιρείες και φορείς εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταστεί σημαντικός διεθνής παίκτης στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη οργανικών &εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, ενώ το ερευνητικό έργο που επιτελείται στη χώρα τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήριο LTFN του ΑΠΘ, το οποίο συμμετείχε στο ελληνικό stand, έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σε μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες καινοτόμες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα στον κόσμο.
Αντίστοιχα, ο HOPE-A έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με αντίστοιχους Συνδέσμους και φορείς καινοτομίας σε όλο τον κόσμο φέρνοντας τη χώρα μας στο προσκήνιο της παγκόσμιας καινοτομίας.
Η Lopec 2022 θεωρείται η κορυφαία διεθνής έκθεση στον τομέα των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών. Φέτος προσέλκυσε 156 εκθέτες από 23 χώρες οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών, μεταξύ άλλων, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην παραγωγή ενέργειας, στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό, στα φαρμακευτικά προϊόντα καιστις ηλεκτρονικές συσκευές.
Στη διάρκεια της Έκθεσης έγιναν θεματικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τους θεματικούς τομείς smartliving και mobility και με περισσότερους από 200 ομιλητές από 23 χώρες του κόσμου.