Το παράξενο με όλους μας σχεδόν είναι ότι ξεχνάμε πως πρέπει να… «φάμε» τα μούτρα μας πολλές φορές, μέχρι να νιώσουμε την ικανοποίηση ότι πετύχαμε το στόχο μας. Οι περισσότερες διάσημες, και σπουδαίες προσωπικότητες —ανεξαρτήτως φύλου, καριέρας, συνθηκών κ.λπ. — δεν είναι υπεράνθρωποι, ούτε γνώστες κάποιας μυστικής φόρμουλας. Το κύριο σημείο στο οποίο υπερτερούν είναι η αστείρευτη επιμονή τους ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.
Δείτε παρακάτω δέκα πολύ σημαντικές προσωπικότητες που ενώ απέτυχαν, όχι μία, αλλά πολλές φορές, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να πετύχουν.
Ο Steven Spielberg απορρίφθηκε από τη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια πολλές φορές. Κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο θεατρικό blockbuster με το «Jaws» το 1975, κέρδισε τρία Academy Awards, 4 Emmys, 7 Daytime Emmys και 27 ταινίες του έχουν αποκομίσει πάνω από 9 δισ. δολάρια.
Ο νεαρός τότε Jay-Z δεν μπορούσε να βρει καμία δισκογραφική εταιρεία να υπογράψει συμβόλαιο. Κατάφερε να κάνει την «έκρηξη» και να έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα μία περιουσία 550 εκατ. δολαρίων.
Η Lady Gaga εγκαταλήφθηκε από την δισκογραφική της εταιρεία, Island Def Jam, μετά από 3 μήνες. Όταν το έμαθε, «έκλαψε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να μιλήσει». Τώρα, η Stefani Germanotta είναι ένα ποπ είδολο, νικήτρια έξι βραβείων Grammy και ενός βραβείου τραγουδοποιού Hall of Fame. Είναι γνωστή για τον ακτιβισμό της (δικαιώματα LGBT και πρόληψη του HIV/AIDS) και έχει μία περιουσία αξίας 59 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.
Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ απομακρύνθηκε από το πολιτικό του κόμμα λόγω ιδεολογικών διαφωνιών την περίοδο 1929-1939. Κατά την «έκρηξη» του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στις 3 Σεπτεμβρίου 1939, ο Τσόρτσιλ διορίστηκε στο Βρετανικό Ναυαρχείο, καταλήγοντας έτσι στην «εξορία του». Το επόμενο έτος, εξελέγη πρωθυπουργός στην ηλικία των 62 ετών.
Μετά τον πρώτο μικρό ρόλο του Harrison Ford, ένα στέλεχος τον πήρε στο γραφείο του και τού είπε ότι ποτέ δεν θα πετύχει στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η σταδιοδρομία του Ford συνεχίστηκε για έξι δεκαετίες και περιλάμβανε διαχρονικούς πρωταγωνιστούς ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το «Star Wars» και το «Indiana Jones».
Η J.K. Ρόουλινγκ ήταν μία μητέρα που μεγάλωνε μόνη της το παιδί της με την βοήθεια της Πρόνοιας όταν άρχισε να γράφει το πρώτο μυθιστόρημα «Harry Potter». Η Rowling είναι πλέον διεθνώς γνωστή για τη σειρά των επτά βιβλίων της «Harry Potter» και έγινε η πρώτη δισεκατομμυριούχος συγγραφέας το 2004.
Ο Albert Einstein στην παιδική του ηλικία είχε προβλήματα επικοινωνίας και δεν μπορούσε να μάθει να τον παραδοσιακό τρόπο μάθησης. Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν συνεπάγονταν έλλειψη ευφυΐας. Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη φυσική και είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας.
Οι καθηγητές του Thomas Edison τού έλεγαν ότι ήταν «πολύ χαζός για να μάθει οτιδήποτε». Μετά από αυτό, τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα, καθώς ο Edison πήγε να απολυθεί από τις πρώτες δύο θέσεις εργασίας του, επειδή δεν ήταν «κατάλληλα παραγωγικός». Ο Edison συνέχισε να κατέχει περισσότερες από 1.000 πατέντες και εφηύρε κάποιες συσκευές που άλλαξαν τον κόσμο, όπως ο φωνογράφος, μία πρακτική ηλεκτρική λάμπα και μια φωτογραφική μηχανή.
Η Oprah Winfrey απολύθηκε από την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά γιατί ήταν «πολύ συναισθηματική». Η Winfrey όμως ανέκαμψε και έγινε η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των τηλεοπτικών εκπομπών καταφέρνοντας να έχει σήμερα μία περιουσία 3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.
Ο Walt Disney απολύθηκε από το Kansas City Star επειδή ο συντάκτης του πίστευε ότι «δεν είχε φαντασία και καλές ιδέες». Απέτυχε αρκετές φορές πριν από την πρεμιέρα της ταινίας του «Snow White». Κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε την αμερικανική παιδική ηλικία.
Πηγή: fortunegreece.com