Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον Κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “Compass Cycle”

    Από: Startup Team
Compass Cycle

Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στον Κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “Compass Cycle” του Κέντρου ACEin, λάβε την καθοδήγηση που χρειάζεσαι
και δες την ιδέα σου να ανθίζει!

To Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει επίσημα την έναρξη του νέου κύκλου Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “Compass Cycle” 2024-2025.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης έχει διάρκεια 7 μήνες και οι ομάδες που θα ενταχθούν θα ωφεληθούν με την παροχή των  παρακάτω υπηρεσιών. Συγκεκριμένα:

 

  • θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά workshops και σεμινάρια, τα οποία θα είναι σχεδιασμένα για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που εντοπίζουν.
  • θα λάβουν εντατική καθοδήγηση από τους coaches του Κέντρου ACEin, με σκοπό να επιταχύνουν την πορεία τους προς την αγορά και να εκπληρώσουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.
  • θα διασυνδεθούν με έμπειρους μέντορες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, έχοντας η κάθε μια από ένα “Board of Mentors”, για να απευθύνεται, ανάλογα με τη συμβουλευτική που χρειάζεται.
  • θα υποστηριχθούν με τη μορφή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας, όπως νομική καθοδήγηση, οικονομικός σχεδιασμός, κλπ.
  • θα εκπαιδευτούν σε ζητήματα επενδύσεων, όπως πως να παρουσιάζουν την ιδέα τους αποδοτικά σε έναν επενδυτή, τρόπους για να αναδείξουν το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προσφέρουν, πως να σχεδιάσουν βιώσιμα τα οικονομικά τους, ενώ στο κλείσιμο του “Compass Cycle” θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στην επενδυτική κοινότητα (VC, business angels, επιχειρηματίες) μέσω του “Investor Day”.

Από σήμερα, μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον “Compass Cycle”, πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης απευθύνεται σε ήδη σχηματισμένες επιχειρηματικές ή ερευνητικές ομάδες με πρωτότυπες λύσεις ή/και καινοτόμα προϊόντα που επιθυμούν να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να αναπτυχθούν. Προκειμένου να επιλεγούν, συνιστάται οι ομάδες να έχουν ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (minimum viable product – MVP), μια αφοσιωμένη ομάδα (άνω των 2 ατόμων) και ένα υποσχόμενο επιχειρηματικό μοντέλο.

Πώς και μέχρι πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο έχουν ανοίξει και όλες οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ εώς την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 23:55.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Κέντρου ACEin σε Instagram, Facebook, LinkedIn και X.

Σχετικά με το Κέντρο ACEin: Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αφιερωμένο στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνητικών δραστηριοτήτων και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων. Λειτουργεί 10 χρόνια ως μια αυτόνομη δομή μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ κατέλαβε την 69η θέση ανάμεσα στους 125 καλύτερους επιταχυντές και θερμοκοιτίδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το «Europe’s Leading Startup Hubs 2024» που δημοσιεύτηκε από τους Financial Times και το Statista.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο ACEin εδώ.