Energy Efficiency Conference 2018 | Η κορυφαία συνάντηση για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το 6ο Energy Efficiency Conference την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο OTEAcademy στην Αθήνα. Το συνέδριο έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία συνάντηση για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα  στην Ελλάδα, δεδομένου του ότι υπήρξαν εξαιρετικές συμμετοχές από το εξωτερικό σε επίπεδο ομιλητών.

Στο φετινό κάλεσμα υπήρξε εντυπωσιακή ανταπόκριση από τις εταιρείες, τους φορείς και τα στελέχη της αγοράς που έχουν να κάνουν με την Ενεργειακή Αποδοτικότητα. Κάπως έτσι, περισσότερα από 170 στελέχη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να αναζητήσουν  τα επόμενα βήματα προς τον αειφορικό βιομηχανικό ή κτιριακό σχεδιασμό, τα smart grids, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις, αλλά και τη χρήση καθαρών και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τη συντήρηση, και χρηματοδοτήσεις για συστήματα και λογισμικά ενεργειακής διαχείρισης κ.ά.

Η φετινή διοργάνωση κατέδειξε, επίσης, πώς το νέο νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να επηρεάσει την παραγωγή, διανομή και διαχείριση των ενεργειακών πόρων και κατά συνέπεια τη ζήτηση και κατανάλωσή τους από βιομηχανικούς και λιανικούς καταναλωτές, έχοντας ως συνέπεια τη δημιουργία σημαντικών ωφελειών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως τεχνικές εταιρείες, ESCOs, βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ξενοδοχεία, υποδομές κ.λπ.

 

Τα key points αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνεδριακής ημέρας ήταν:

  • Η ομιλία της Eneritz Barreiro nchez, Energy Efficiency Project Manager and Market Manager at Tecnalia Research & Innovation, Spain, σχετικά με το σχεδιασμό κτιρίων χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων αλλά και βιώσιμων πόλεων στην κατεύθυνση του “Near Zero Energy Public Buildings’’.
  • Η ομιλία του Jyri Nieminen, Chief Sustainability Officer, Sweco Finland, ο οποίος οδήγησε το κοινό του συνεδρίου σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και διαδικασίες για έργα ενεργειακής απόδοσης με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων στην αξιολόγηση του σχεδιασμού ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια αλλά και αστικές περιοχές.
  • Η ομιλία του Stefan Buettner, Head of International Affairs & Strategy, Institute for Energy Efficiency in Production (EEP), στην οποία επισήμανε τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της βιομηχανίας ως προς την ενεργειακή αποδοτικότητα. Επίσης έκανε εισαγωγή στο κοινό του συνεδρίου και στο «Βαρόμετρο Ενεργειακής Απόδοσης της Βιομηχανίας».
  • Η διαδραστική συμμετοχή του κοινού μέσω ενός QR κώδικα, έδωσε ad hoc αξιολόγηση των ενεργειακών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου.

 

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν η Schneider Electric και η Watt & Volt.

Υποστηρικτές ήταν οι Ecomechanica, Sustchem και ZEB.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και είχε την τιμητική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, του ΚΑΠΕ, του ΣΕΧΒ και της Hellenic Association for Energy Economics (HAEE).

Στο www.energyefficiencyconference.gr μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση και να «κατεβάσετε» τις παρουσιάσεις των ομιλητών.