“Φούσκα” ή όχι, το Bitcoin προσελκύει ολοένα και πιο πολύ το ενδιαφέρον της αγοράς, με επενδυτές και μη να αναζητούν πλέον τρόπους για να επωφεληθούν από τη φρενίτιδα των κρυπτονομισμάτων.
Ο φόβος του να “πέσουν έξω” στις επενδυτικές τους επιλογές κρατά πολλούς μακριά από τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ άλλοι που εμφανίζονται πιο πρόθυμοι να πάρουν αυτό το ρίσκο, έχουν αρχίσει να ψάχνουν για το επόμενο Bitcoin. Όμως, μπορεί να υπάρξει αντίστοιχό του και εάν ναι, αξίζει το ρίσκο;
Ο George Tung, συνιδρυτής της Cryptos R Us και με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, “βλέπει” ευκαιρίες σε λιγότερο γνωστά ψηφιακά νομίσματα. “Θα δούμε κάποιο άλλο νόμισμα να ξεπερνάει σε κεφαλαιοποίηση το Bitcoin; Ναι, θεωρώ ότι είναι απολύτως πιθανό μέσα στα επόμενα τρία – πέντε χρόνια”, σημειώνει.
Στο πλαίσιο αυτό, το MarketWatch συγκεντρώνει επτά κρυπτονομίσματα, τα οποία σύμφωνα με τους αναλυτές, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς μέσα στο 2018. Όμως, καθώς – όπως συμβαίνει με το Bitcoin – όλα τα κρυπτονομίσματα ενέχουν κίνδυνο, οι επίδοξοι επενδυτές καλό είναι να γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα ψηφιακά νομίσματα.
Litecoin (LTC)
Κεφαλαιοποίηση (σύμφωνα με στοιχεία έως τις 25/12/2017): 15,11 δισ. δολ.
Επιδόσεις το 2017: Κέρδη 7.004%
Ποιος το δημιούργησε: Ο πρώην εργαζόμενος στην Google και νυν “αστέρας” στον κρυπτο-κόσμο, Charlie Lee.
Λίγα λόγια: Εάν το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός, το Litecoin είναι το νέο ασήμι. Δημιουργήθηκε από τον Charlie Lee το 2011 και θεωρείται ως εναλλακτική του Bitcoin. “Το όραμά μου είναι οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το Litecoin κάθε μέρα για να αγοράζουν πράγματα”, έχει πει ο Lee.
Το όριο των νομισμάτων Litecoin που μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά ανέρχεται στα 84 εκατομμύρια, έναντι του ορίου των 21 εκατομμυρίων στο Bitcoin. Σε κυκλοφορία, εν τω μεταξύ, βρίσκονται 54 εκατ. νομίσματα Litecoin, έναντι των 16,7 εκατ. νομισμάτων Bitcoin που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.
Monero (XMR)
Κεφαλαιοποίηση: 5,3 δισ. δολ.
Επιδόσεις το 2017: Κέρδη 2.697%
Ποιος το δημιούργησε: Όπως και στην περίπτωση του Bitcoin, ο δημιουργός του Monero είναι άγνωστος.
Λίγα λόγια: Η γοητεία του Monero; Η ανωνυμία που προσφέρει. Χρησιμοποιώντας το Monero, οι λεπτομέρειες των συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων του αποστολέα, του δέκτη και του ύψους της συναλλαγής, δεν μπορούν να βρεθούν. Θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο; Η αλήθεια είναι ότι ναι, αν και οι υπέρμαχοι του Monero σημειώνουν πως το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών που διενεργούνται, δεν είναι παράνομες.
gr.askmen.com