Ο ΣΕΚΕΕ, διοργάνωσε την ελληνική Συμμετοχή στο Mobile World CongressAmericas 2017 που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Αμερικανική ήπειρο, στο Σαν Φρανσίσκο. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και τέλεσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έρευνας και Τεχνολογίας,καθώς και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.
Συμμετείχαν οι εταιρείες Accesspal, Crossmobile, Meazon, MLS, Motivian, Talentcards, Telenavis, Virtual Trip και Yodeck, σε μια επιχειρηματική αποστολή συνολικά 15 ατόμων. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης για την Ψηφιακή Πολιτική και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και ο Σωτήρης. Νικολαρόπουλος, Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικήςκαθώς και ο Νεκτάριος, Νασίκας από το Υπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας.
Εκτός από την συμμετοχή στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις δικτύωσης και ενημέρωσης με επενδυτές και επιχειρηματίες της Silicon Valley, στο ξενοδοχείο Hilton Parc 55, με συντονισμό και χορηγία του Δημήτρη Τσίγκου (Starttech Ventures) και στο Stanford University με συντονισμό και χορηγία του Θανάση Καλέκου (Odyssey VP).
Στόχος της ελληνικής συμμετοχής είναι η ανάδειξη της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει στις συνέργειες, στο ανθρώπινο δυναμικό και στο μέλλον – Σynergies αλλά και η παρουσίαση δυναμικών εξωστρεφών εταιρειών του χώρου της ψηφιακής επικοινωνίας, εφαρμογών και υπηρεσιών, με διεθνή προοπτική.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επέκταση του Mobile World Congress που είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός της ψηφιακής επικοινωνίας, με 100.000 επιχειρηματικούς επισκέπτες και σηματοδοτεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τις τάσεις στην αγορά και τις πολιτικές για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των τεχνολογιών. Διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη (Φεβρουάριος), στη Σαγκάη (Ιούνιος) και από φέτος και στην Αμερική (Σεπτέμβριος). Με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα από το 2013, για πέντε συνεχή χρόνια, στο Mobile WorldCongress. Αποτελεί τη μόνη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.