Στις 26/07/2017 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εθελοντικής πιλοτικής δράσης «Φέρνοντας την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και την εκπαίδευση μέσα στις φυλακές!», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.) & το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αρχικά οι κρατούμενοι πραγματοποίησαν mentoring sessions ένα προς ένα με τους μέντορες και ανέλυσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Κάποιες από τις επιχειρηματικές ιδέες αφορούσαν online εμπόριο, αγροτουρισμό, αλλά και cloud-based εφαρμογές!
Τα mentoring sessions πραγματοποιήθηκαν από τους:
- Δώρα Τραχανά, (PhD Candidate – Υποψήφια Διδάκτωρ), Business Development and International Collaborations Manager, ACEin, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).
- Γιάννη Γιάλαμας (Msc), Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Ειδικός σε Θέματα Κατάρτισης Καινοτόμων Τεχνολογιών
Οι μέντορες βοήθησαν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την ανάγκη πραγματοποίησης έρευνας αγοράς, τη μεθοδολογία υλοποίησης της, καθώς και πιθανές απειλές που θα αντιμετωπίσουν στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.
Έπειτα, πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις:
- Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Τι είναι και ποια τα οφέλη της! Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Αλεξάνδρου Θεόδωρο, ο οποίος είναι οικονομολόγος (Msc) στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.) και ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τύπος επιχειρήσεων, καθώς και πως η δεοντολογική συμπεριφορά και κοινωνική ευθύνη, φέρνουν σημαντικά οφέλη τόσο στην ίδια την επιχείρηση, όσο και στην κοινωνία γενικότερα.
- Βασικές Αρχές Digital Marketing, από τον Σάββα Ασκόπουλο (MBA in Marketing), ο οποίος είναι επαγγελματίας Internet Marketer (κατέχει και cema δίπλωμα από το e-marketing association), με πολυετή εμπειρία στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και το Google Adwords. Ο Κος Ασκόπουλος ανέλυσε καινοτόμους μεθόδους προώθησης μιας online επιχείρησης προκειμένου να γίνει επικερδής και πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και σε έγκλειστα άτομα.
Στόχος της συγκεκριμένης εθελοντικής πιλοτικής δράσης ήταν να προσφέρει επιστημονικά και επιχειρηματικά προγράμματα εκπαίδευσης στους κρατουμένους, κυρίως σε τεχνολογικές μορφές εργασίας, εφαρμόζοντας πάντα μία πραγματικά συνεργατική προσέγγιση, όπου ο κάθε ένας παίζει σημαντικό ρόλο.
entre.gr