Snif.gr – Η πρώτη ελληνική μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών που μιλάει, ακούει, καταλαβαίνει και μαθαίνει…

Το Snif.gr, η γνωστή μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών, ανακοίνωσε πρόσφατα μια ακόμη νέα λειτουργία. Οι επισκέπτες του snif.gr έχουν πλέον τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης (σε φυσική γλώσσα και στα ελληνικά). Η νέα αυτή δυνατότητα θα φανεί χρήσιμη ιδιαίτερα στους χρήστες κινητών συσκευών (smartphones & tablets) καθώς θα τους αποδεσμεύσει από την ανάγκη πληκτρολόγησης.

Το μόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης είναι ένα κλικ στο σχετικό εικονίδιο μικροφώνου που υπάρχει στο πλαίσιο αναζήτησης και η αποδοχή χρήσης του μικροφώνου. Στη συνέχεια αρκεί να διατυπώσετε την ερώτησή σας για να δείτε τα σχετικά αποτελέσματα.

Οι επισκέπτες μπορούν εκτός των άλλων να κάνουν σύνθετες ερωτήσεις όπως πχ. «δείξε μου όλα τα tablets με τιμή από 105 έως 305 ευρώ», γενικές ερωτήσεις όπως «θέλω να κουρέψω το γκαζόν» ή «δείξε μου πώς θα αδυνατίσω» ή και να ταξινομήσουν τα αποτελέσματα με βάση την τιμή, την δημοτικότητα ή την ημερομηνία κυκλοφορίας τους (π.χ. πού θα βρω τις φθηνότερες ροζ γόβες)

Επίσης οι χρήστες κινητών συσκευών (smartphones & tablets) έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν να εμφανιστούν μονο τα καταστήματα που βρίσκονται κοντά τους (σε απόσταση ~2 χλμ). Για παράδειγμα έχετε βγεί για ψώνια και θυμηθήκατε ότι χρειάζεστε καινούριο μαγιό… αρκεί να πείτε «δείξε μου που θα βρω γυναικεία μαγιό εδώ κοντά»

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προσθήκη, η οποία όχι μόνο θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης αλλά παράλληλα είναι το πρώτο βήμα στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όπου η μηχανή θα είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήματα που γίνονται σε φυσική γλώσσα και θα μαθαίνει ώστε να βελτιώνεται συνεχώς. Η τεχνολογία αυτή έχει ενσωματωθεί και στο αντίστοιχο messenger bot, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στο Facebook και θα ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες.

*Η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης παρέχεται προς το παρόν σε χρήστες android συσκευών (smartphones & tablets) και σταθερών υπολογιστών (PCs) αποκλειστικά μέσω του Chrome browser. Η υποστήριξη φωνητικής αναζήτησης θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στις νεότερες εκδόσεις των υπολοίπων browsers.