Επικαιρότητα

20ο ετήσιο Athens Tax Forum – Connecting Experts and Shaping Reforms στις 31 Οκτωβρίου

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοινώνει το 20ο ετήσιο Athens Tax Forum, Connecting Experts and Shaping Reforms, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου 2024.

Το ετήσιο Tax Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου -η μακροβιότερη θεσμική εκδήλωση για τη φορολογία στην Ελλάδα- έχει αναγνωριστεί από ειδικούς ως η μοναδική πλατφόρμα δημιουργικού και αποτελεσματικού δημόσιου διαλόγου σε θέματα και πολιτικές φορολογικής αποτελεσματικότητας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το Forum φιλοξενεί ομιλητές κορυφαίου επιπέδου από την Ελλάδα, την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικούς σε θέματα φορολογίας από τις φορολογικές και οικονομικές διοικήσεις, τις επιχειρήσεις, το δικαστικό σώμα και τον ακαδημαϊκό χώρο. Το Athens Tax Forum δικτυώνει ετησίως C & D-level στελέχη οικονομικών διευθύνσεων από όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Φορολογικών Θεμάτων διοργανώνουν το Tax Forum στην Αθήνα για 20η συνεχή χρονιά. Οι διεθνείς εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ, καθώς και από τις ΗΠΑ, αποτελούν βασικούς άξονες συζήτησης του Forum, το οποίο στοχεύει να ενημερώσει την επιχειρηματική κοινότητα και τους οικονομικούς διευθυντές σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και τον αντίκτυπό τους στο επιχειρηματικό περιβάλλον, τις επενδυτικές ευκαιρίες και την ελληνική οικονομία. Οι οικονομίες και κοινωνίες έχουν ήδη επηρεαστεί από προκλήσεις και τάσεις που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια. Η πρόκληση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής είναι πώς να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα σε ευρεία φορολογική βάση και μέσω υψηλής συμμόρφωσης, χωρίς να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις, την εργασία και την ενδυνάμωση της οικονομίας. Εν όψει του πιο ζωτικού σημείου εφαρμογής ενός μοντέλου ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, οι συζητήσεις του Forum θα αναδείξουν τους απαραίτητους φορολογικούς μηχανισμούς ως σημαντικό εργαλείο για την υποστήριξη οικονομικών δραστηριοτήτων που προάγουν την οικονομική ανάπτυξη.

O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε: «Το Athens Tax Forum, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια, αποτελεί έναν θεσμό με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της φορολογικής πολιτικής στη χώρα μας. Με τη συνεχή παρουσία του τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, το Forum έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κορυφαίους ειδικούς, πολιτικούς φορείς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, φιλοξενώντας περισσότερους από 850 ομιλητές και πάνω από 10.000 συμμετέχοντες. Με έμφαση στην παρουσίαση και ανάλυση των πιο επίκαιρων και κρίσιμων φορολογικών ζητημάτων, προσμένω σε έναν ακόμα παραγωγικό διάλογο, εστιάζοντας στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από τη φορολογική καινοτομία, τη διαφάνεια, και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φορολογικών Θεμάτων, Ιωάννης Σταυρόπουλος υπογράμμισε: «To 2024 σηματοδοτεί τη σημαντική 20ή επέτειο  του Athens Tax Forum. Tο συνέδριο έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θεσμό στο ελληνικό φορολογικό τοπίο. Αποτελεί φυσική προέκταση του έργου της Φορολογικής Επιτροπής για την προώθηση νέων ιδεών, τη συμβολή στον δημόσιο διάλογο και την υποστήριξη των θεσμών στη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής. Συγκεντρώνοντας μια εξαιρετική σύνθεση ομιλητών και εκπροσώπων της αγοράς κάθε χρόνο, το Athens Tax Forum έχει δημιουργήσει μια σπουδαία κληρονομιά ως ένα γεγονός που παράγει πληροφορίες, ιδέες και προτάσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καθώς γιορτάζουμε τις δύο δεκαετίες του Athens Tax Forum, προσδοκώ να τιμήσουμε αυτήν την κληρονομιά που έχουμε χτίσει μαζί με τα μέλη της Φορολογικής Επιτροπής και να συμβάλλουμε με το έργο μας στη διαμόρφωση του νέου φορολογικού τοπίου της χώρας μας».

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tax Forum 2024: www.amcham.gr/events/event/20th-tax-forum/

Agenda: www.amcham.gr/wp-content/uploads/2024/10/ATF24_AGENDA.pdf