Επικαιρότητα

17th Insurance Conference: 37 ομιλητές, 4 ενότητες και 6 πάνελ διαμόρφωσαν την ατζέντα στην ελληνική Ασφαλιστική Αγορά έως το 2030

Τριάντα επτά ομιλητές, τέσσερις ενότητες και έξι πάνελ διαμόρφωσαν με τις απόψεις τους, τις ομιλίες και τη συμμετοχή τους σε ένα παραγωγικό διάλογο, το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου έως το 2030, όπως και ήταν ο στόχος του 17th Insurance Conference, που είχε τίτλο «Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά : Η ατζέντα έως το 2030».

 Το συνέδριο, που έλαβε χώρα στις 27 Ιουνίου 2024, διοργανώθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο ήταν με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Υπεύθυνος Προγράμματος ήταν ο Λάμπρος Αριστ. Ρόδης, Δημοσιογράφος – Διευθυντής Σύνταξης Insurance Word.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκαν οι εξελίξεις έως το 2030, οι οποίες αναμένονται σημαντικές και οι προοπτικές για τους επαγγελματίες και την ιδιωτική ασφάλιση επίσης μεγάλες, σε έναν κλάδο με πολύ υψηλή αξία στην οικονομία  και την κοινωνία.  Κοινός στόχος όλων των ομιλιών ήταν η πολιτική για την ασφαλιστική βιομηχανία έως το 2023 να μην ανταποκρίνεται απλώς στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά επίσης να προάγει την κοινωνική ευημερία, την οικονομική σταθερότητα και τη δικαιοσύνη. Την ώρα, μάλιστα, που η  εγχώρια Ασφαλιστική Αγορά μπορεί να καυχιέται ότι από το ξεκίνημα αυτής της δεκαετίας, έχει καταφέρει χρόνο με τον χρόνο να πείσει την Πολιτεία να «ακούσει την φωνή» της. Την ίδια ώρα, όμως,  η συνέχιση των διεκδικήσεων παραμένει ανοικτή καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν για τον κλάδο και την ιδιωτική ασφάλιση, με κυριότερο την ενεργοποίηση του κράτους και τη λήψη αποφάσεων που θα δώσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να αξιοποιηθεί συμπληρωματικά σε βασικούς τομείς.

Η εναρκτήρια προσφώνηση έγινε και φέτος από τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO της ethosGROUP , ο οποίος ευχαρίστησε τους υποστηρικτές και χορηγούς του ετήσιου ασφαλιστικού συνεδρίου, το οποίο φέτος έτυχε μια πολύ μεγάλης υποστήριξης από την ασφαλιστική και επιχειρηματική αγορά.

Το φετινό συνέδριο ξεκίνησε με τον θεσμικό χαιρετισμό της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας Σοφίας Ζαχαράκη.  Ακολούθως, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή απηύθυνε στο πλαίσιο του συνεδρίου θεσμικό χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει έως σήμερα στο ζήτημα των φυσικών καταστροφών. Στο κάλεσμα των διοργανωτών ανταποκρίθηκε και η  η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, ΝΔ – π. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψε στενά με την ασφαλιστική αγορά σε θέματα των αρμοδιοτήτων της.  Στη συνέχεια, την σκυτάλη των χαιρετισμών πήρε ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθυντής Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε ενώπιον του κοινού στο πλαίσιο του 17 Insurance Conference που στόχο έχει να αναδείξει την ατζέντα της Ασφαλιστικής Αγοράς έως το 2030.  Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε τέλος ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH, στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Ακολούθως, μια ενδιαφέρουσα ομιλία – παρουσίαση έκανε ο κ. Στέφανος Μαλαχιάς, Chief Commercial Officer, Allianz, στο κοινό που παρακολούθησε δια ζώσης στο Divani Caravel αλλά και απομακρυσμένα μέσω του LiveOn Expo Complex, του καινοτόμου 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

 Ομιλία – παρουσίαση πραγματοποίησε και ο κ. Ηλίας Γεωργουλέας, Ιδρυτής Ομίλου Global Money Managers Ltd & Διευθύνων Σύμβουλος Επενδυτικού Ομίλου Global Group SA, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 17th Insurance Conference.

Η ώρα των διακρίσεων – Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης.

 Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της Απονομής Τιμητικών Διακρίσεων στο πλαίσιο του 17th Insurance Conference, ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς που διακρίθηκαν και διακρίνονται για την συνεισφορά τους στον κλάδο.

Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά αναδείχθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Ο κ. Γιαννιώτης κατά τη βράβευσή του ανέφερε: « Πριν από μερικά χρόνια άκουσα τον David Howden να λέει το εξής: ασκούμε ένα επάγγελμα που κανένας έφηβος δεν ονειρεύεται να κάνει. Όμως είναι ένα επάγγελμα που όσο το ασκούμε, το αγαπάμε βαθύτατα. Αυτό ακριβώς συνέβη με εμένα… Ως “γιος του αφεντικού” είχα τη δυνατότητα να διαλέγω. Κι αυτό ξεκίνησα κι έκανα. Λάτρεψα τη δυνατότητα που έχουμε να σκάβουμε νούμερα και τη δυνατότητα που μας δίνουν να αντλήσουμε συμπεράσματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να τα απεικονίσουμε και τιμολογιακά. Στην πορεία, γνώρισα τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς κι αυτή ήταν η δεύτερη και μεγαλύτερη αγάπη που βίωσα όλα αυτά τα χρόνια. Οι άνθρωποι που ασκούμε αυτή τη δουλειά έχουμε μια διαφορετική ποιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν βαρέθηκα. Ασχολούμαστε με πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Στη συνέχεια ο κ. Γιαννιώτης ευχαρίστησε τη σύζυγό του και τον πατέρα του που τον μύησε στο επάγγελμα, καθώς και όλους τους συνεργάτες του.

Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ο κ. Χρήστος Σοφός

Κορυφαία στιγμή του 17th Insurance Conference αποτέλεσε και η Απονομή της Τιμητικής Διάκρισης ως Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στον κ. Χρήστο Σοφό, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sofos Insurance Agency S.A. στο 17Insurance Conference.

Ο ίδιος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη ζωή του λέγοντας, μεταξύ άλλων,  πως η  Sofos Insurance Agency S.A. λειτουργεί σήμερα  21 καταστήμαματα, απασχολεί 89 υπαλλύλους και έχει περισσότερους απο 80 συνεργατες, 150.000 πελάτες και περισσότερα από 35 εκατ. σε εγγεγραμένα ασφάλιστρα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα δύο του παιδιά που είναι πλέον η “ψυχή” της Sofos Insurance Agency S.A..

Παρουσίαση με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο της ARAG» έκανε αμέσως μετά το διάλειμμα ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO, ARAG Hellas.

Κορυφαίοι ηγέτες της αγοράς στο Leadership Panel του 17th Insurance Conference.

 Κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς συμμετείχαν στο leadership panel «Ελληνική Ασφαλιστική Ηγεσία» με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO του ethosGroup. Συγκεκριμένα φέτος, οι κκ. (με αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, Κίμων-Ρεϊνίερ Ευσταθόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική, Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρώπη Ασφαλιστική, Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Resolute S.A., Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών και Δημήτριος Τσεκούρας, CEO ARAG Hellas συζήτησαν εφ` όλης της ύλης για την πορεία του κλάδου έως το 2030.

Στη συνέχεια, θεσμικούς χαιρετισμούς έκαναν στο Insurance Conference ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και  ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) & Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ).

PANEL II: O ρόλος και οι μεγάλες προκλήσεις για τον ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή στην Ελλάδα

Ο ρόλος του Διαμεσολαβητή στην Ελλάδα συζητήθηκε κατά τη διεξαγωγή του PANEL II του 17th Insurance Conference που διοργανώνεται από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Λάμπρος Αριστ. Ρόδης, Δημοσιογράφος – Διευθυντής Σύνταξης Insurance Word και ομιλητές οι κ.κ. Νικόλαος Γαβρίλης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Μέλος ΔΣ, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, Insurance Agent, Sales Manager, Insurance Defender, Μέλος ΔΣ, Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), Κωνσταντίνος Ρούσσης, Πρόεδρος, Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ), Γεώργιος Χατζηγεωργάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής (ΣΠΑΤΕ).

Οι Προηγμένες Τεχνολογικές Ασφαλιστικές Πλατφόρμες τέθηκαν στο επίκεντρο του Panel ΙΙΙ του 17th Insurance Conference, συντονιστής του οποίου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP. Στο πάνελ μίλησαν ο Διαμαντής Μπουζάνης, COSMOTE Insurance Tribe Leader OTE Group και ο Σπύρος Οικονόμου, Mobility & Convenience Tribe Leader & Head of Anytime.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που ακούστηκαν στο Panel IV σύγχρονες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές καλύψεις από διακεκριμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO του ethosGroup. Συγκεκριμένα φέτος, συμμετείχαν οι κκ.   Κλήμης Δημαρχιάδης, Πρόεδρος, Cluster ΠΑΝΟΡΜΟΣ, Άρης Δημητριάδης, Executive Director Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Εταιρικών Κινδύνων & Ασφάλισης Ομίλου ΟΤΕ, Κωνσταντίνος Καρούσης, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής, TBI, Γιάννης Σαμολαδάς, Πράκτορας Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων – Ιδρυτής, Truck & Cargo Insurance.

Με το πέρας του Panel IV, ακολούθησε η ομιλία – Παρουσίαση (video) με τίτλο «EQ experience in Turkey and lessons we learned» από τον κ. Özgür Obali, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ασφαλιστικών, Αντασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Εταιρειών της Τουρκίας. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις για την παρουσίαση της έρευνας  με τίτλο: «Δημογραφικό & Στέγαση»

Για τα σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα και καταναλωτές μίλησαν οι συμμετέχοντες του Panel V, στο πλαίσιο του 17th Insurance Conference, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Νίκο Σακελλαρίου. Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Γκοτζαγεώργης, Deputy Chief Commercial Officer, Allianz, ο Νίκος Δελένδας, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προϊόντων, Eurolife FFH, ο Άγγελος Μπεφών, Head Sales, Marketing & Distribution, HDI Global, SE Greece και ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Interamerican Corporate Relations & Partnerships Leader.

Το τελευταίο πάνελ (Panel VI) του φετινού συνεδρίου είχε τίτλο: Ο ασφαλιστικός κλάδος στο σήμερα και το αύριο, με συντονιστή τον κ. Λάμπρο Αριστ. Ρόδη, και συμμετείχαν οι κκ.Σπύρος Ανδριόπουλος, CEO, Aboutnet & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διαδικτύου Ελλάδας (ΣΕΔΕ), Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Co-Founder, CloudStraight, Ευάγγελος Μουσταφέρης, Senior Manager, ΕΥ, Νίκος Σωφρονάς, Γενικός Διευθυντής, Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και Παναγιώτης Σταμίρης, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Πραγματογνωμόνων (Π.Ε.Π.).

Χορηγοί

Gold Sponsor

  • Allianz

Silver Sponsors

  • Cosmote Insurance
  • IQVIA
  • GMM Global Money Managers Ltd.

Bronze Sponsors

  • Cloudstraight
  • ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  • ERGO
  • EUROLIFE FFH
  • EY
  • NN

Premium Corporate Participations

  • Affidea
  • Bakertilly
  • Carglass
  • ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  • GLOBALIS
  • HDI
  • INTERAMERICAN
  • Interasco Ασφαλιστική Εταιρεία
  • KPMG
  • ΠΑΝΟΡΜΟΣ Συνεταιρισμός Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
  • Track & Cargo Insurance – Samoladas
  • The Business Insurance

Corporate Participations

  • ARAG
  • GlassFit
  • ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center
  • HOWDEN
  • INNEWS
  • MONDIAL ASSISTANCE
  • Ogilvy
  • Optima asset management
  • Piraeus Agency Solutions
  • Pwc
  • Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Υπό την Αιγίδα

  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)
  • Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)
  • Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ)
  • ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΕΑΕ)
  • Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)
  • Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)
  • Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ)
  • Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (EIAS)
  • Πανελλήνια Ένωση Πραγματογνωμόνων