Γίνετε καλύτεροι επιχειρηματίες προσεγγίζοντας τη γυναίκα των ονείρων σας.

    Από: Startup Team

Πηγή: meetin5.blogspot.gr

Αν και το παρόν άρθρο έχει γραφτεί από τη σκοπιά ενός άντρα, οι βασικές αρχές που διέπουν τις κοινωνικές δυναμικές που αναπτύσσονται στον μικρόκοσμο ενός χώρου διασκέδασης, ισχύουν και για τα δύο φύλα απαράλλακτες και βρίσκουν την τέλεια εφαρμογή τους στον χώρο των επιχειρήσεων.

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί με την παρέα σας σε κάποιο μπαράκι το βράδυ, με σκοπό να πιείτε το ποτό σας και να περάσετε ένα συνηθισμένο χαλαρό βράδυ. Ενώ όλα κυλάνε όμορφα κι ωραία, στην άλλη άκρη του χώρου που διασκεδάζετε, διακρίνετε τη γυναίκα των ονείρων σας να πίνει κι εκείνη το ποτό της. Κι ενώ το βράδυ προμηνυόταν χαλαρό και ρουτινιάρικο, ξαφνικά σας εμφυτεύεται η φυσιολογική επιθυμία να την προσεγγίσετε, να τη γνωρίσετε και να τη φλερτάρετε (με όποια σειρά σας βγαίνει αυτό!). Το άγχος αρχίζει να σας καταβάλει.

– Είναι η κατάλληλη στιγμή να προσεγγίσω;

– Τι θα πει ο κόσμος;

– Μήπως έχει αγόρι και τον περιμένει;

– Το ποτό της το βλέπω μισοτελειωμένο. Μήπως ετοιμάζεται να φύγει;

– Αν αποφασίσω να πάω πρέπει να βρω κάτι πρωτότυπο να πω. Δεν μου έρχεται τίποτα πρωτότυπο.

– Αν όμως δε με γουστάρει; Αν με απορρίψει μπροστά σε όλο τον κόσμο;

– Είναι πολύ όμορφη. Δε νομίζω ότι θα ήθελε κάποιον σαν εμένα δίπλα της.

– Είναι άκομψο να πάω εκεί και να αρχίσω να πλασάρω τον εαυτό μου, δεν είμαι κάνας πέφτουλας!

– κτλ κτλ

Οι σκέψεις αρχίζουν να κυριεύουν λοιπόν τον εγκέφαλό σας, οι χημικές εγκεφαλικές διεργασίες επιτελούν τον αρχέγονο σκοπό τους, που μας προφυλάσσουν από τις κακοτοπιές και που συνοψίζονται στο «μη μιλάς με αγνώστους» με το οποίο μας μεγαλώνουν κι επανερχόμαστε στη ζώνη άνεσης/ασφάλειάς μας (comfort/safe zone) και το βράδυ μας τελειώνει άδοξα. Η ισορροπία του χώρου δεν έχει διαταραχτεί. Καμία περίεργη κίνηση δεν έγινε έξω από τα συνηθισμένα. Άλλο ένα ασφαλές βράδυ, γυρίζετε σπίτι υγιείς, αλλά μόνοι.

Λίγες μέρες μετά στον ίδιο χώρο, ξαναβλέπετε τη γυναίκα των ονείρων σας, αυτή τη φορά όμως να συνοδεύεται από έναν άντρα τον οποίο θεωρείτε βάσει των δικών σας ιδεοληψιών κατώτερο της. Πιστεύετε πως είναι άδικο που μια τέτοια γυναίκα δεν είναι μαζί σας, ότι είστε άτυχοι, ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν, ότι αν σας δινόταν κι εσάς μια ευκαιρία να αποδείξετε πόσο φοβεροί είστε θα δικαιωνόσασταν, οπότε σκληραίνετε ακόμα περισσότερο τη στάση σας και αποφασίζετε να παραμείνετε ο εαυτός σας και όποια στην ευχή γυναίκα θέλει, ας σας ανακαλύψει εκείνη!

Είναι όμως τα πράγματα έτσι, ή μήπως ακολουθώντας μια τέτοια στάση, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια ζωή συμβατική, που θα αναλωθεί σε αναπόληση χαμένων ευκαιριών;

Βγείτε από το Matrix!

Ενώ στην ομώνυμη γνωστή ταινία, ο πρωταγωνιστής είχε μόνο μια ευκαιρία να ξεφύγει από το σύστημα που όρισαν άλλοι για εκείνον, στη ζωή μάς παρουσιάζονται περισσότερες από μία ευκαιρίες που συχνά υποτιμάμε ή χαραμίζουμε.

Μιλήστε με αγνώστους!

Προς θεού δεν είστε παιδιά! Κοινωνικοποιηθείτε. Οι φίλοι και η οικογένειά μας είναι κάτι το ιερό, αλλά είναι και κομμάτι της ρουτίνας και της στασιμότητάς μας. Υπάρχουν για να μας κρατάνε ασφαλείς. Είναι κάτι το δεδομένο. Σπάνια η αλλαγή θα έρθει από το στενό μας περίγυρο. Οι ρίζες μας είναι αυτές που πρέπει να κάνουν το πάτημά μας πιο γερό για νέες προσπάθειες κι όχι να είναι τα δεσμά που μας κρατάνε στο έδαφος.

Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να προσεγγίσετε

Δεν υπάρχουν ιδανικές στιγμές για να επιχειρήσετε κάτι. Οι τέλειες συνθήκες μπορεί να συναντώνται σε ταινίες του Χόλυγουντ αλλά η πραγματικότητα είναι πεζή. Θα πρέπει να δοκιμάσετε για να δείτε. Η αποτυχία είναι το μόνο δεδομένο. Η επιτυχία είναι το ενδεχόμενο που έχουν το προνόμιο να δοκιμάζουν μόνο οι περισσότερο τολμηροί.

Το άγχος προσέγγισης είναι ό,τι καλύτερο σας έχει συμβεί

Αν ο άνθρωπος δεν είχε κανένα άγχος για κάτι το καινούργιο, τότε πολλοί άνθρωποι θα είχαν πρόωρο τέλος. Το άγχος προσέγγισης σε βοηθά να εκτιμήσεις και να αναλύσεις κάποιους σημαντικούς παράγοντες, αρκεί όμως να μη σε αποτρέπει από το να προσεγγίσεις. Όταν επιχειρείτε λοιπόν κάτι, είναι βασικό να υπολογίζετε και όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποτυχία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ