Δύο Έλληνες άφησαν Google και Facebook για μια «λαμπρή» ιδέα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι Βασιλάκης και Λεριός ανέπτυξαν μια εφαρμογή για γρήγορη ανάλυση δεδομένων και το Fortune τους παρουσιάζει στο αμερικανικό κοινό.

Πριν τρία χρόνια, ένας Έλληνας προγραμματιστής της Google και ένας Έλληνας μηχανικός ανάλυσης εικόνων της Facebook, αποφάσισαν να συνεργαστούν πάνω σε μια απλή ιδέα. Την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα απλοποιούσε την λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, απαντώντας σε απλά, βασικά ερωτήματα όπως το «πώς κέρδισα αυτόν τον πελάτη;»

Τον προηγούμενο Αύγουστο, ο Τεό Βασιλάκης (ο πρώην προγραμματιστής της Google – φωτογραφία) και ο Απόστολος Λεριός (ο πρώην μηχανικός του Facebook) δημιούργησαν την εταιρεία Metanautix. Η ιδέα τους τράβηξε αμέσως την προσοχή της Sequoia Capital, η οποία χρηματοδότησε τη νέα εταιρεία με το ποσό των επτά εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι προέκυψε το Quest Data Compute Engine, η πρώτη πλατφόρμα της Metanautix που επιθυμεί να κάνει την ανάλυση των πολλών δεδομένων μιας επιχείρησης, μια απλή και γρήγορη υπόθεση.

Σήμερα, ο Τεό Βασιλάκης συνομιλεί με το αμερικανικό Fortune και παρουσιάζει με απλά λόγια τις λειτουργίες και τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας. «Παραδοσιακά η ανάλυση δεδομένων χρειάζεται ένα υπολογιστικό φύλλο ή μια βάση δεδομένων, ώστε να μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε τα αποτελέσματα», ξεκινά ο Βασιλάκης. «Μια Υπολογιστική Μηχανή Δεδομένων σας βοηθά απλά να θέτετε τις ερωτήσεις που επιθυμείτε πάνω σε οποιαδήποτε βάση δεδομένων, υπολογιστικό φύλλο ή αρχείο με δεδομένα που έχετε στην κατοχή σας».

Το Quest περιέχει ένα πλήθος λειτουργιών για επιχειρήσεις. Μια από τις βασικές λειτουργίες του αφορά την ανάλυση μάρκετινγκ. Μέχρι τώρα οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν τις διαδικτυακές υπηρεσίες για την προώθηση των προϊόντων, βάσιζαν τα αποτελέσματά τους στις τελευταίες ενέργειες των πελατών τους. Ωστόσο, αν μια επιχείρηση επιθυμούσε να προσδιορίσει καλύτερα τον τρόπο που κινήθηκε ο συγκεκριμένος πελάτης, αναλύοντας την συμπεριφορά του, τότε τα δεδομένα πολλαπλασιάζονται και ο υπολογισμός γίνεται μια απαιτητική υπόθεση.

Αυτό που προσφέρει το Quest, σύμφωνα με τον Βασιλάκη, είναι να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. «Πήραμε αυτή τη διαδικασία που χρειάστηκε δύο μέρες ανάλυσης και την ολοκληρώσαμε σε μόλις 20 με 25 λεπτά σε μια μεμονωμένη μηχανή και μόλις σε 3,5 λεπτά σε ένα cluster».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com