Categories: Articles

Σύντομο «πέρασμα» από τη δουλειά: Αξίζει να μπει στο βιογραφικό ή όχι;

πηγή: fortunegreece.com

Χρειάζεται να συμπεριλάβετε εργασίες που κράτησαν μερικούς μήνες στην προϋπηρεσία σας;

Είχατε βρει τη δουλειά των ονείρων σας. Ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, καλοί συνεργάτες και κυρίως μια δουλειά που σας αρέσει και μαθαίνετε διαρκώς νέα πράγματα. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά, ο εργοδότης σας αναγκάζεται να διακόψει τη συνεργασία σας. Μια όμορφη συνεργασία, αλλά σύντομη.

Προκύπτει, λοιπόν, το εξής ερώτημα: Πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στο βιογραφικό μας προϋπηρεσία λίγων μηνών; Η εμπειρία έχει δείξει πως δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν στο βιογραφικό αυτές οι «σύντομες» εμπειρίες.

Οι περισσότεροι εργοδότες που ελέγχουν βιογραφικά υποψηφίων τείνουν να επικεντρώνονται στις δουλειές που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και μέσα απ’ την οποία ο εργαζόμενος θα έχει μάθει πράγματα. Αντίθετα, δουλειές που κράτησαν δύο-τρεις μήνες, τείνουν να «χαλάνε» την εικόνα του υποψηφίου, αφού κανείς δε μπορεί να ξέρει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε τόσο νωρίς.

Ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα;

Σε έναν κόσμο που όλα τα δεδομένα είναι προσβάσιμα και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να φέρουν αποτελέσματα τα οποία ο υποψήφιος είχε «κρύψει», η παράλειψη προϋπηρεσίας δεν είναι σοφή λύση.

Είναι πιο συνετό, λοιπόν, αν δεν μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας (κυρίως λόγο χώρου) τουλάχιστον να το αναφέρετε στη συνέντευξη, καθώς σε περίπτωση που ο εργοδότης το «ανακαλύψει» μόνος του θα τεθεί θέμα εμπιστοσύνης.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που μάθατε πολλά από τη δουλειά σας αλλά έπρεπε να φύγετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν «προσόν», δείχνοντας στον άνθρωπο με τον οποίο κάνετε τη συνέντευξη σας την ικανότητα σας να διαχειρίζεστε τις αντιξοότητες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com