Πηγή fortunegreece.com
Δέκα γερανοί, που επωμίζονται καθημερινά το βάρος της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», χόρεψαν χτες με χάρη δεινού χορευτή κάτω από τον αττικό ουρανό, στην πρώτη παράσταση που διοργανώθηκε στο υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού.
Υπό τους ήχους του έργου «Πλανήτες» του Γκούσταφ Χολστ, αποσπάσματα του οποίου εκτέλεσε ζωντανά η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διευθυντή τον Μύρωνα Μιχαηλίδη, και σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, οι γερανοί ελίχθηκαν με χάρη, μεταμορφωμένοι στα χέρια των χειριστών τους από εργαλεία κατασκευής σε φορείς πολιτισμού.
Η χορευτική παράσταση των γερανών, η πρώτη παράσταση που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού, έφερε τον τίτλο «Ο χορός των γερανών» και ήταν μια ιδέα του ίδιου του αρχιτέκτονα του Κέντρου, Ρένζο Πιάνο.
«Η σημερινή εκδήλωση είναι ένας τρόπος να γιορτάσουμε την ενέργεια, την αισιοδοξία, την ελπίδα και την υπερηφάνεια που εκπέμπονται σε αυτό τον χώρο», επισήμανε κατά τη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης ο Ρένζο Πιάνο.
«Ο ρόλος της αρχιτεκτονικής είναι να κάνει προβολές στο μέλλον. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το έργο αυτό θα είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Αθήνας. Το πάρκο, το κτίριο της Λυρικής και η Βιβλιοθήκη θα είναι σημαντικά για όλους τους πολίτες, και ελπίζω ότι θα αγαπηθούν απ’ αυτούς», υπογράμμιζε λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος.
«Επανάσταση στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας» χαρακτήρισε το έργο της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, «μια επανάσταση όχι μόνο κατασκευαστική, αισθητική ή λειτουργική, αλλά και σε σχέση με την πολύ ισχυρή παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα, που επεμβαίνει θετικά και γόνιμα στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας και στηρίζει την πολιτεία και τον λαό στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας».
Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε με τη σειρά της ότι «παίρνουμε μια εικόνα από την Αθήνα του μέλλοντος, μια Αθήνα που έχει εξωστρέφεια, που βλέπει προς τη θάλασσα, που βασίζεται όχι μόνο στο πολιτιστικό της παρελθόν, αλλά και στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία».
Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com