Γράφει ο Νότης Κουτσούκος,
«Σκέφτομαι να ξεκινήσω το δικό μου blog».
Είναι μία ιδέα η οποία έρχεται στο νου σε πολύ κόσμο εκεί έξω. Και όσο περνάει ο καιρός και το ίντερνετ διαδίδεται στην Ελλάδα, τόσο περισσότεροι θα το σκέφτονται. Το θέμα είναι ποιοι το επιχειρούν και τι κέρδη αποκτούν από αυτό…
Θα σας απαντήσω. Το σκέφτονται πολλοί, το επιχειρούν λίγοι. Τα κέρδη όμως από μία τέτοια κίνηση είναι πραγματικά θεόρατα! Για την ακρίβεια, μία οργανωμένη προσπάθεια να φτιάξεις το δικό σου blog ισοδυναμεί με τα καλύτερα μεταπτυχιακά του κόσμου. Κι έχω συγκεκριμένα επιχειρήματα για αυτή την άποψη.
Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε να ανοίξουμε έναν browser και να περιηγηθούμε στις αγαπημένες μας ιστοσελίδες. Το Ίντερνετ όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτή τη διαδικασία. Είναι μία επιστήμη η οποία λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και δομές. Έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία την οποία μαθαίνεις μόνο αν δεις τα πράγματα «από μέσα». Και η δημιουργία ενός blog είναι μία ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά…
Ξεκινώντας την προσπάθειά σου στο διαδίκτυο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχεις την εντύπωση πως όλοι θα σταθούν δίπλα σου και θα σε βοηθήσουν. Ακόμα και τα μεγαλύτερα sites της χώρας. Έτσι, θα χτυπήσεις πολλές πόρτες και δυστυχώς (ή ευτυχώς) θα σου αρνηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό. Μέσα από αυτό όμως θα μάθεις. Θα καταλάβεις τι είναι αυτό που κάνει τους άλλους να αρνηθούν τις προτάσεις σου, τι πρέπει να διορθώσεις και πότε πρέπει να κάνεις το «χτύπημά» σου. Παράλληλα, θα κατανοήσεις πως λειτουργεί ο κόσμος των επιχειρήσεων. Πώς πρέπει να αρνείσαι ευγενικά κάτι που δε σε συμφέρει αλλά ταυτόχρονα να μην κλείνεις οριστικά πόρτες…
Οι δημόσιες σχέσεις και οι επαφές με άλλους ανθρώπους τόσο του ίδιου χώρου όσο και άλλων δραστηριοτήτων είναι απαραίτητες σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με το διαδίκτυο. Θα γνωρίσεις άπειρο κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και πάθη με τους οποίους κάθε διάλογος θα είναι μάθημα υψίστης σημασίας!