Categories: Articles

Η MLS επιμένει ελληνικά

Πηγή: fortunegreece.com

Εάν υπάρχει ένα στοιχείο που περνάει σταθερά στο «επιχειρηματικό DNA» της οικογένειας Καματάκη, αυτό δεν είναι άλλο από την καινοτομία. Ο παππούς του Γιάννη Καματάκη, ιδρυτή και προέδρου της τεχνολογικής επιχείρησης ΜLS που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, είχε ένα από τα καλύτερα επιπλοποιία της Σμύρνης στο οποίο ανακάλυπτε συνέχεια νέες χρήσεις για τους καπλαμάδες. Ο άλλος του παππούς στον κάμπο της Θεσσαλίας είχε καταφέρει να επιτυγχάνει τις καλύτερες αποδόσεις στην παραγωγή βαμβακιού, ενώ ο πατέρας του στις κατασκευές, μετράει ατελείωτες καινοτομίες κυρίως στο σκυρόδεμα.

Ο ίδιος, μετά από είκοσι χρόνια επιχειρηματικής δράσης, αν για υπάρχει κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται στην πορεία του, αυτό είναι η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτύξει η MLS.

Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το Talk&Write, το οποίο καθιστούσε το πληκτρολόγιο άχρηστο καθώς ο χρήστης υπαγόρευε στον υπολογιστή και ο κέρσορας έτρεχε στην οθόνη γεμίζοντας λέξεις την σελίδα του word. Ακολούθησε η πλοήγηση με το Talk&Drive, που στην κυριολεξία εκτόξευσε την εταιρεία σε μερίδια άνω του 60% εξαιτίας της δυνατότητας να πεις απλώς τον προορισμό για να ξεκινήσει η εκφώνηση των οδηγιών σε αντίθεση με την κουραστική και επικίνδυνη την ώρα της οδήγησης πληκτρολόγηση.

Μετεξελίχθηκε σε Talk&Call για κλήσεις σε κινητά, έγινε Talk&Sms για μηνύματα, Talk&Post για το Facebook και Talk&Email για τα tablet, τομέα που εισήλθε η εταιρεία τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, όταν συλλέγονταν αυτές οι πληροφορίες πέντε νέα talk& δουλεύονταν στα τμήματα έρευνας και τεχνολογίας της MLS και πολύ πιθανόν τα περισσότερα από αυτά να έχουν βγει στην αγορά ως σήμερα.

«Η τεχνολογία talk& είναι ανάμεσα στις κορυφαίες δουλειές που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα παγκοσμίως στον τομέα αναγνώρισης φωνής. Είναι σαφώς πολύ καλύτερή από το siri της Apple κι από τις προσπάθειες που έχει κάνει η Google. Δεν λέω ότι τα παραπάνω είναι άσχημα, προκαλώ όμως οποιοδήποτε να τα συγκρίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις η υπόθεση αναγνώριση φωνής είναι ένα παιχνίδι που ο χρήστης θα ασχοληθεί μία δύο φορές θα δει ότι δεν τον βολεύει και μέχρι εκεί. H δική μας επιτυχία, της ταπεινής ελληνικής MLS, είναι ότι όποιος έχει πλοηγό MLS σε ποσοστό πάνω από 80% δεν πληκτρολογεί, κάνει εφαρμογή της τεχνολογίας μας και «συνομιλεί» μαζί του. Αντίστοιχα ποσοστά χρήσης έχουμε και στα κινητά μας τηλέφωνα όπου οι κάτοχοι τους δεν ψάχνουν στους καταλόγους για κλήσεις, απλώς αναφέρουν το όνομα που τους ενδιαφέρει για να πραγματοποιήσουν την κλήση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ