Amvrosia Gourmet: Aπό την ελληνική γη στα Great Taste Awards

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com από την ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ

Στα χνάρια των θεών του Ολύμπου βαδίζει η Amvrosia Gourmet, η οποία εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο των εξειδικευμένων τροφίμων μεσογειακής διατροφής κάνοντας γνωστά στο εξωτερικό τα προϊόντα της ελληνικής γης σε μορφή πατέ.

Η εταιρεία που είναι ιδιαιτέρως γνωστή εκτός συνόρων -τόσο στο κομμάτι του catering όσο και σε εκείνο του retail- αποφάσισε μόλις τα τελευταία δύο χρόνια να δώσει έμφαση στην ελληνική αγορά. Το 1994 ο Κλεώνυμος Στυλιανίδης, ο οποίος είχε χρόνια παρουσία στον κλάδο παραγωγής τροφίμων, βλέποντας τον αυξανόμενο ανταγωνισμό αποφασίζει να κάνει κάτι καινοτόμο για τα δεδομένα της Ελλάδας. Δίνει έμφαση στη μεσογειακή διατροφή και τα πατέ. Μέχρι τότε υπήρχε μόνο το πατέ ελιάς που έφτιαχνε ο εκάστοτε ελαιοπαραγωγός. Ο Κλεώνυμος το εξέλιξε και δημιούργησε και άλλα προϊόντα, όπως πατέ λαχανικών και αρωματικά βότανα σε λάδι.

Το όνομα της εταιρείας δεν δόθηκε τυχαία. Ούσα ελληνική έπρεπε να διαφημίζει με κάθε τρόπο την ελληνικότητά της και η λέξη αμβροσία ήταν η πιο κατάλληλη για να περάσει το μήνυμα του ποιοτικού φαγητού και ταυτοχρόνως να γίνει η σύνδεση με την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Το δεύτερο συνθετικό (το Gourmet) υποδήλωνε την ιδιαιτερότητα του προϊόντος, αφού τότε το πατέ ήταν προνόμιο μόνο της γαλλικής κουζίνας.

Από το 2001 η διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης Στυλιανίδη έχει περάσει στους δύο γιούς του, με επικεφαλής τον Σταύρο, ο οποίος μιλώντας στο FortuneGreece.com τονίζει ότι η ενασχόληση με την επιχείρηση του πατέρα του ήταν κάτι που τον έθελγε. «Όταν ξεκινήσαμε δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη η μεσογειακή διατροφή, ούτε τα ελληνικά προϊόντα ήταν τόσο γνωστά στο εξωτερικό. Αυτήν τη στιγμή η ζήτηση είναι μεγάλη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ