Για ένα startup τα χρήματα είναι περιορισμένα και συνεπώς οι προωθητικές ενέργειες οι οποίες είναι απαραίτητες για να γνωστοποιήσει την ύπαρξη του είναι συνήθως μια πολυτέλεια που δεν είναι εφικτή.
Η αδυναμία αυτή μπορεί να αναπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό από το σωστό στήσιμο της ιστοσελίδας του όταν αυτή δημιουργείται, προκειμένου να εμφανίζεται σε υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα της Google στις αναζητήσεις των υποψήφιων πελατών του.
Ας δούμε λοιπόν κάποια tips που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
1. Επιλέξτε για αξιόπιστη εταιρία για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε στο ελάχιστο τον χρόνο όπου η τελευταία δεν θα είναι διαθέσιμη.
2. Αγοράστε ένα domain το οποίο ιδεατά να περιέχει μια λέξη-κλειδί με την οποία θα σας αναζητούν οι υποψήφιοι πελάτες σας.
3. Η διάρκεια χρήσης του domain σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία έτη, αν οι μηχανές αναζήτησης δουν ότι η διάρκεια είναι ένα έτος θα μειώσουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας.
4. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι γρήγορη, ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι να έχει μέγεθος όσο το δυνατόν λιγότερα ΚΒ.
5. Χρησιμοποιήστε sitemaps και για τους επισκέπτες της και για τις μηχανές αναζήτησης.
6. Χτίστε αποτελεσματικά backlinks. Τα τελευταία είναι σύνδεσμοι που φιλοξενούνται σε άλλες ιστοσελίδες και δείχνουν στην δική σας. Μέχρι στιγμής είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης.
7. Αποφύγετε όσο μπορείτε τη χρήση τεχνολογιών Flash και iframes.
8. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου ή κάποια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου προτιμήστε κάποιο γνωστό brand, όπως το WordPress ή το Magento τα οποία αποδεδειγμένα είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης ενώ σας δίνουν μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας αναφορικά με την συντήρηση τους.
9. Δημιουργήστε νοηματικές ενότητες στην ιστοσελίδα σας οι οποίες να είναι εύκολα κατανοητές από το μέσο χρήστη.
10. Δώστε έμφαση στην ξεκάθαρη πλοήγηση, το ιδεατό είναι ο χρήστης της ιστοσελίδας σας να μπορεί με τρία το πολύ clicks να βρίσκεται σε οποιαδήποτε σελίδα επιθυμεί.
11. Αξιοποιήστε τα headings και τουλάχιστον στο Η1 της κάθε σελίδας χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί που σχετίζεται με το περιεχόμενο της.
12. Αξιοποιήστε το Google authorship.
13. Φροντίστε στα ονόματα των αρχείων των φωτογραφιών που χρησιμοποιείτε να περιέχονται οι λέξεις-κλειδιά που τις αφορούν.
14. Αξιοποιήστε τα anchor text στις φωτογραφίες εμπεριέχοντας σε αυτά την συνοπτική περιγραφή της κάθε φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας και τη σχετική λέξη-κλειδί.
15. Δώστε έμφαση στην καλή αισθητική της ιστοσελίδας σας, δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στον επισκέπτη της για το startup σας.
16. Ενσωματώστε σε αυτή μηχανισμούς για like και sharing στα social media.
Τα προαναφερθέντα είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε ώστε να δημιουργηθεί η ιστοσελίδα σας σε σωστές βάσεις.
Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας τους επισκέπτες της και πως θα βελτιώνετε συνεχώς την εμπειρία τους από τη χρήση της καθώς και τις μηχανές αναζήτησης, πως δηλαδή θα αυξάνετε τη φιλικότητα της προς αυτές.