Categories: Articles

Κάνε το εμπόδιο, ΕΜΠΝΕΥΣΗ.

Πηγή: www.kariera.gr

Κατόπιν έμπνευσης από προηγούμενες θεματικές μας ενότητες (η ανεργία ατόμων μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας και η μετανάστευση στο εξωτερικό), καθώς και τις συζητήσεις που έχουν “πάρει φωτιά” στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, σκεφτήκαμε να συλλέξουμε για σας πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν αν θελήσετε να μεταβείτε στο εξωτερικό – συγκεκριμένα, στην Αγγλία.

“Άφραγκος στο Λονδίνο (www.brokeinlondon.com/)” ήταν το πρώτο λιθαράκι στο οποίο σκοντάψαμε, αν και τελικά μάλλον για βράχο επρόκειτο. ΟΜανώλης Ζωγραφάκης (uk.linkedin.com/in/manoliszografakis) μετά από δυσκολίες και εμπόδια που αντιμετώπισε για να βρει διαμονή και εργασία, να μετακινηθεί, να διασκεδάσει και να κινηθεί γενικότερα στην αγορά του Λονδίνου,αποφάσισε να μετατρέψει το εμπόδιο σε ευκαιρία.

Δημιούργησε, λοιπόν, μια ιστοσελίδα που βοηθάει μέσω χρήσιμων πληροφοριών και συμβουλών, όσους θέλουν να μεταβούν ή να ζήσουν στο Λονδίνο, ώστε να μειώσει την ταλαιπωρία που βίωσε και ο ίδιος, στο ελάχιστο. Οι επισκέπτες του site μπορούν να πλοηγηθούν και να οδηγηθούν απευθείας σε ιστοσελίδες που εν τέλει χρειαζόντουσαν, χωρίς κόπο και ατελείωτο ψάξιμο. Σήμερα, και μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθειες, το site έχει γίνει σημείο αναφοράς για ιστοσελίδες που θέλουν να συμπεριληφθούν και να “διαφημιστούν” σε αυτό. Κι όλα αυτά προέκυψαν από κάτι απλό και καθημερινό· μια προτροπή του ζωδίου του ίδιου που έλεγε: “…αξιοποίησε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετατρέποντάς την σε κάτι δημιουργικό και πηγαίο…”!

Δεύτερη στάση στις αξιόλογες προσπάθειες που ανακαλύψαμε, ήταν η ιστοσελίδα-blog του Δημήτρη Μωισίδη(uk.linkedin.com/in/dmoisidis), όπου μας προτείνει βήματα και πρακτικές, παράλληλα με τις εμπειρίες του στο FROMGR2UK (fromgr2uk.com/)”. Συγκεκριμένα, μοιράζεται με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του προσωπικές εμπειρίες της ζωής του στην Αγγλία, ενώ βοηθάει συμβουλευτικά σε θέματα που αφορούν στην απόφαση για τη μετανάστευση, στη σύνταξη του βιογραφικού και της συνοδευτικής επιστολής και πώς αυτά θα έχουν απήχηση, στη δικτύωση που απαιτείται και τέλος, στην πολυπόθητη συνέντευξη (τηλεφωνική ή φυσικής παρουσίας).

Διαβάστε περισσότερα εδώ