Liberty Run 2024 – Βλέπουμε μαζί, τρέχουμε μαζί!

    Από: Startup Team

Ενισχύουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά το έργο της Liberty Guide Dogs

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ελάτε να τρέξουμε παρέα με τους τετράποδους φίλους μας στο Άλσος Κηφισιάς, στηρίζοντας το έργο της Liberty Guide Dogs! Ο φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου Liberty Run επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν όλοι μαζί για έναν καλό σκοπό. Μην χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μέρος αυτής της ξεχωριστής ημέρας αλληλεγγύης και χαράς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, η Μ.Κ.Ο. Liberty Guide Dogs, σε συνεργασία με την ομάδα της Action Greece και τον Δήμο ΚηφισιάςΓραφείο Ανθοκομικής & Γραφείο Αστικής Πανίδας, διοργανώνει αγώνα δρόμου μη αγωνιστικού χαρακτήρα, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος με ή χωρίς τα σκυλάκια τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία.

Το Liberty Run 2024 περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις, όπου συμμετέχοντες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο που λειτουργούν οι σκύλοι – οδηγοί και να πειραματιστούν με το λευκό μπαστούνι. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη agility, όπου τα σκυλιά θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε έναν διασκεδαστικό στίβο εμποδίων. Παράλληλα, θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για μικρά παιδιά που θα προάγουν την επαφή και τη συνεργασία με τα σκυλιά.

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί οικονομικά το έργο της Liberty Guide Dogs αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στα θέματα αναπηρίας των συνανθρώπων μας. Μέσα από την συμμετοχή των ενδιαφερομένων, στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης σκύλων οδηγών προσφέροντας έτσι  πολύτιμους συνοδοιπόρους σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς- Γραφείο Ανθοκομικής & Γραφείο Αστικής Πανίδας και της Action Greece.

 H εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια των υποστηρικτών: Action Greece, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Δήμος Κηφισιάς – Γραφείο Ανθοκομικής & Γραφείο Αστικής Πανίδας, Campion school, Chiquita, Coral Gas, Φρεσκούλης, Fika coffee & croissant , First Cold Brew,

Κροκέτα (pet shop), Moraitis School και Purina Pro Plan

Η Liberty Guide Dogs είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Γιάννη Κονδράρο το 2019 με στόχο να εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς για άτομα με ορατές και μη ορατές αναπηρίες – παθήσεις. Το όραμά της είναι η προώθηση της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης όλων των ατόμων με μερική ή ολική οπτική αναπηρία.