Είστε CEO; Βγάλτε όμως και καμιά φωτοτυπία.

    Από: Startup Team
sarantaenas

Εκτός από “στρατηγοί” πρέπει να είστε και “στρατιώτες”.

Αν είστε επιχειρηματίας, φιλόδοξος startupper, CEO, γενικός διευθυντής κλπ, ίσως ο τίτλος του άρθρου μου να σας ξένισε. “Αν είναι να βγάζουμε εμείς τις φωτοτυπίες, γιατί πληρώνουμε βοηθούς και γραμματείς;” Πρώτα από όλα μην εκνευρίζεστε. Δεν σας ζήτησα να πιάσετε τη σφουγγαρίστρα! (αν και τώρα που το σκέφτομαι…)

Αυτό που θέλω να σας δείξω με το παραπάνω σχήμα λόγου είναι ότι ασχέτως του πόσο φτασμένος είστε, πόσα χρόνια πείρας έχετε, πόσες προαγωγές έχετε πάρει και πόσα ψηφία έχει ο μισθός σας, το να έχετε ενεργή συμμετοχή σε όλες τις εργασίες της επιχείρησης, και να μην είστε κλεισμένος στο γωνιακό σας γραφείο παρέα με το μπονζάι σας, θα κάνει καλό και σε εσάς και στην εταιρεία. Δείτε πώς εξηγείται αυτό το win-win στο άρθρο μου που ακολουθεί.

1. Καλύτερη κατανόηση των καθημερινών λειτουργιών

Σίγουρα δεν μπορείτε να είστε όλη την ημέρα πάνω από το κεφάλι του Operations Manager ή του R&D. Το πιθανότερο είναι ότι θα τους εκνευρίσετε κιόλας. Όμως το να καταλαβαίνετε τη γενική λειτουργία του κάθε τμήματος θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία βαθύτερη κατανόηση των καθημερινών λειτουργιών της εταιρείας.

Αυτή η εμπειρία από πρώτο χέρι θα σας επιτρέψει να δείτε πού υπάρχει αναποτελεσματικότητα, να κατανοήσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί σας και να εντοπίσετε τομείς προς βελτίωση.

2. Βελτιωμένο ηθικό και σεβασμός των εργαζομένων

Ένας Διευθύνων Σύμβουλος που είναι πρόθυμος να εργαστεί δίπλα στους υπαλλήλους του επιδεικνύει ταπεινότητα και ισχυρή εργασιακή ηθική. Αυτό μπορεί να τονώσει σημαντικά το ηθικό των εργαζομένων, καθώς αισθάνονται ότι ο ηγέτης τους ενδιαφέρεται πραγματικά και κατανοεί τους ρόλους τους.

Προωθεί επίσης μια κουλτούρα αμοιβαίου σεβασμού, όπου, αν εσείς κάνετε ένα παραπάνω μίλι, οι άνθρωποί σας είναι πολύ πιο πιθανό να το κάνουν και αυτοί, βλέποντας ότι οι προσπάθειές τους αναγνωρίζονται και εκτιμώνται από την ανώτατη ηγεσία.

3. Ισχυρότερη επικοινωνία και συνεργασία

Πώς τον λένε άραγε εκείνο τον δραστήριο νεαρό στο procurement; Τιμόθεο; Κώστα; Τιμόθεο Κώνστα; Η ενασχόλησή σας με κάθε τμήμα, θα σας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε απευθείας με τους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα, ενισχύοντας ένα πιο ανοιχτό και συνεργατικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ανταλλαγή ιδεών, καινοτόμες λύσεις και μια πιο δεμένη συνολικά ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ